Student en docent in gesprek

Oud-deelnemer aan het woord

Lees de ervaringen van Brenda van Geest en Sietske Wildeman.

Sietske Wildeman: 'Ik zet meer dynamische werkvormen in waardoor de organisatie een heel andere energie voelt'

"In mijn nieuwe baan als directeur Participatie, Welzijn en Zorg bij de ZorgZaak zet ik vooral coachend leidinggeven in. Ik ben hier gelijk mee begonnen en het wordt fantastisch opgepakt in de organisatie. Ik zet allerlei werkvormen in tijdens diverse overleggen, dwars door de hele organisatie heen.

Lees meer

Ik focus me nu vooral even op de groep wijkverpleegkundigen, wijkbegeleiders en managementteam en het hoofdkantoor. Ik zie dat zij ook weer binnen hun teams elementen van de coachende benadering overnemen richting hun eigen teams. Ik werk veel met de driehoek die ik van docent Marinka heb geleerd; bewustzijn, verantwoordelijkheid nemen en komen tot handelen en benoem in de communicatie vaak de vier lagen van doen, denken, voelen en willen. En verder 'spelen' we veel, laat ik ze af en toe zaken ervaren, hen zelf veel uitwerken in kleine groepjes en het later presenteren/teruggeven in de grotere groep.

Men voelt zich gewaardeerd

Er wordt veel gelachen en ondertussen hard gewerkt. Men voelt zich door deze werkwijze gezien en gewaardeerd en ieders deskundigheid komt steeds heel mooi naar voren. Wat een kracht zit er in al deze mensen. Ze voelen het vertrouwen en spreken ook uit dat dit hen aanzet tot verantwoordelijkheid nemen en tot actie overgaan. Laatst, tijdens een 'heidag' met het MT heb ik ook weer dynamische werkvormen ingezet en zij gaven aan dat zij de laatste maanden een heel andere energie in de organisatie voelen. Positief en resultaatgericht. Ze hebben nu het gevoel dat ze van 'aanpakkers' in het komende jaar echte 'afmakers' gaan worden."    

 Brenda van Geest, Opleiding tot Coach

Brenda van Geest: 'Dankzij de Opleiding tot Coach durf ik het aan!'

"Als HR-adviseur was ik altijd veel bezig met de ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Ik wilde mij graag verder ontwikkelen in het achterhalen wat iemand echt wil en kan. Dit omdat een medewerker en werkgever zo bewuste keuzes kunnen maken, waarbij de kwaliteiten van de medewerkers het beste tot hun recht komen. Ik besloot daarom in 2012 om de Opleiding tot Coach te gaan volgen.

Lees meer

Waarom Windesheim?

Ik koos voor Windesheim om de NOBCO- accreditatie en de professionele proefles. Ik vind het prettig dat de opleiding meerdere methodieken behandelt die je zelf verder kunt ontdekken. De combinatie van theorie en praktijk werkt voor mij erg goed en ook de combinatie van de locatie met de tijdstippen van de blokken sluiten goed aan op mijn privésituatie.

Eigen persoonlijkheid inzetten als instrument

De opleiding voldeed aan mijn verwachtingen. De afwisseling, de diverse specialisten die worden uitgenodigd en de combinaties van breedte en diepgang en van theorie en praktijk spraken mij erg aan. Ik denk daarnaast dat de duur van de opleiding goed aansluit op de tijd die je nodig hebt om te leren je eigen persoonlijkheid als instrument in te kunnen zetten bij het coachen.

Knoop doorgehakt

Dankzij deze opleiding heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen. Vooraf had ik hier al plannen voor, maar ik vond dat ik daarvoor niet voldoende kennis en daardoor ook onvoldoende zelfvertrouwen had. Door de theoretische en praktische kennis die ik heb opgedaan en het coachtraject dat ik zelf heb gehad, durf ik het nu wel aan!"

Brenda van Geest, afgestudeerd aan de Opleiding tot Coach, eigenaar eSTERa, HR Advies en Coaching)