Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Meelopen of een proefles volgen

  Sfeer proeven?

  Ontdek hoe een lesdag eruit ziet en maak kennis met docenten

  Ontdek of de opleiding of cursus écht bij je past!

  Heb je bijna een keuze voor een studie gemaakt maar twijfel je nog en wil je meer weten? Daarvoor bieden we (online) meelopen en proeflessen aan.

  Meelopen of het volgen van een (online) proefles is de perfecte manier om te checken of een opleiding of cursus van Windesheim écht bij je past! Je ervaart hoe het is om te studeren, proeft alvast wat van de sfeer, leert de werkwijze(s) kennen en maakt kennis met met een of meerdere docenten en andere studiekiezers. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen of het volgen van een (online) proefles. Het aanbod wordt continu aangevuld, check via de button hieronder welke opleidingen dit aanbieden.

  Aanmelden voor meelopen/proeflessen(opent in nieuw tabblad)

  Hoe werkt dat?

  Kies je ervoor om een (dag)deel mee te lopen? Dan sluit je aan bij de colleges die al ingeroosterd staan. Zo krijg je een goede indruk van hoe een lesdag bij hogeschool Windesheim eruit ziet. Daarnaast zijn er (online) proeflessen. Dit zijn lessen waarin jij alvast wat kennis opdoet. Deze lessen worden speciaal georganiseerd. Je sluit dus niet aan bij een bestaande groep. 

  Waar en wanneer kun je meelopen of een (online) proefles volgen?
  Een aantal deeltijdopleidingen verzorgt momenteel deze mogelijkheid, ook is het afhankelijk van de opleiding of je kunt meelopen of een (online) proefles kunt volgen. Meelopen of een (online) proefles volgen kan van augustus tot en met juni. Tijdens het collegejaar blijven we (voor de meeste opleidingen) data aanvullen. 

  Kosten en locatie

  Aan het meelopen of het volgen van een (online) proefles zijn geen kosten verbonden. 

  Wanneer je mee wilt lopen of een proefles wilt volgen bij een opleiding die in Zwolle gegeven wordt dan zal dit normaalgesproken op de Campus in Zwolle plaatsvinden. Voor de opleidingen in Almere vindt dit op de hogeschool in Almere plaats. Online proeflessen zullen via Teams te volgen zijn.

  Meer weten over...

  Collegegeld en financiering

  Toelating

  Aanmelden voor een opleiding