Student ingang C

Hybride docent

Werk jij in loondienst of als zelfstandig ondernemer en wil jij je kennis delen met de volgende generatie? Als hybride docent combineer je je eigen baan met een baan in het onderwijs. Iets voor jou?

Goed onderwijs begint met voldoende leraren. Het is bekend dat er binnen onze snel veranderende samenleving een lerarentekort is ontstaan. Hogeschool Windesheim richt zich op werkzame professionals die een stukje van dit probleem kunnen gaan oplossen. Zie jij het zitten om jouw expertise in het onderwijs te brengen in welke vorm dan ook? Dan zijn wij op zoek naar jou. Juf helpt jongetje met koken

Wat is een hybride docent?

Het onderwijs gaat hand in hand met het bedrijfsleven. Steeds vaker verzorgen vakspecialisten lessen binnen het onderwijs. In Nederland zijn er ruim 50.000 werkenden die hun baan combineren met een baan voor de klas. Zij zijn hybride docent. Ook als je (nog) geen lesbevoegdheid hebt, kun je al de stap maken richting het hybride docentschap. Je vervult daarmee een maatschappelijke opdracht, je stoomt de nieuwe generatie klaar voor de toekomst, je deelt jouw kennis en helpt bij het opvullen van het lerarentekort. Een win-win-situatie. 

Opleidingsmogelijkheden

Denk jij erover om je in te zetten als hybride docent maar wil jij graag meer inhoudelijke kennis of juist je didactische vaardigheden ontwikkelen? Bij Windesheim helpen we je om met de laatste inzichten en veel zelfvertrouwen voor de klas te staan. Kies bijvoorbeeld uit een van onze didactische opleidingen zoals, Pedagogisch Didactisch Diploma of Pedagogisch Didactisch Getuigschrift. Wil je eerst proeven aan het vakgebied? Dan is wellicht Zin in lesgeven wat voor jou. In een korte cursus ontdek jij de basisvaardigheden van het docentschap. Wil je je liever op praktisch gebied scholen? Ook dan bieden we korte cursussen die in de meeste gevallen twee keer drie uur beslaan:

360 graden lesmateriaal
Apps in het onderwijs
Digispel - games in het onderwijs
Film voor beginners
Interactief lesgeven en quiztools
Learning analytics
Ouderbetrokkenheid en oudergesprekken
Presenteren en verkopen
Robotica in het onderwijs 
Websites bouwen met leerlingen

Werken in het onderwijs

Maar hoe vind je dan de juiste school waar je aan de slag kunt gaan? Windesheim wil zich inzetten als verbindende factor tussen het werkveld en het bedrijfsleven en ontwikkelt momenteel een app die jou kan koppelen aan een school in de buurt die behoefte heeft aan een hybride docent met jouw skills en vaardigheden. Wij willen daarvoor graag een pilotgroep samenstellen. Ben je daarin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Ook incompany en in maatwerk

Een grote groep scholen als hybride docent? Dat is mogelijk. Neem contact op met de accountbeheerder van Windesheim om een op maat gemaakt incompanytraject af te stemmen op de behoeftes van jouw medewerkers.