Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Flexibel deeltijdonderwijs

Banner image

Meer weten over flexibel studeren?

Bezoek een open avond

Bepaal je eigen route en tempo

Wil je naast je werk een studie gaan doen? Maar vraag jij je af hoe je dit kunt combineren met een druk privéleven? Goed nieuws: hogeschool Windesheim biedt flexibel onderwijs aan. Hierbij kun je zelf bepalen welke modules je van een opleiding volgt en wanneer je die volgt.

 

Deeltijdstudent met een kop koffie achter een laptop.
Wat is flexibel onderwijs?

Wat is flexibel onderwijs?

Met flexibel onderwijs heb je de ruimte om zelf te bepalen welke modules je van een opleiding volgt en wanneer. Je stippelt zelf de eindbestemming en tijdsduur van je studie uit. De mate van flexibiliteit verschilt nu nog per opleiding. Zo kun je bij de ene opleiding modules klassikaal volgen en stapelen tot een bacheloropleiding. Of je volgt in eigen tempo en volgorde, online of op je werk, losse modules van 10 of 20 weken.
 
Een studiecoach helpt je bij het uitstippelen van je studieroute. Aan elke module zijn leeruitkomsten gekoppeld. Breng je deze kennis al mee? Dan kun je na een beoordeling deze leeruitkomsten laten toetsen. Je richt je meteen op het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden. Zo versnel je je studie; interessant voor als je al veel werkervaring hebt. Flexibel onderwijs biedt je dus verschillende manieren om je studie, werk en privéleven succesvol te combineren.

Voordelen flexibel studeren

Daarom flexibel studeren bij Windesheim

  • De inhoud wordt continu up-to-date gehouden. Elke module van de flexibele opleidingen is namelijk een co-creatie van Windesheim met regionale partners in het werkveld.
  • Je kunt op verschillende manieren toewerken naar het behalen van je diploma. Zo zijn voor elke module leeruitkomsten beschreven. Ook kun je leeruitkomsten behalen door werkervaring of eerder gevolgd onderwijs te laten toetsen.
  • Als je alle modules van de opleiding succesvol afrondt, krijg je een volledig hbo-diploma. Heb je een losse module gevolg en succesvol afgerond? Dan ontvang je een certificaat.

Voordelen van flexibel onderwijs

  • Studeer in je eigen tempo
  • Stippel zelf je leerroute uit
  • Bepaal zelf de tijdsduur van je studie
  • Bouw verder op wat jij als professional al weet
  • Leer zoals jij dat wilt: in groepen, klassikaal of digitaal
  • Een studiecoach helpt je bij het maken van keuzes

Bespreek de mogelijkheden 

Alle deeltijd bachelors, deeltijd Associate degrees en masters zijn in meer of mindere mate flexibel. Heb je interesse in een deeltijdopleiding en ben je benieuwd naar de 'flexibele' mogelijkheden? Neem dan contact op met de opleidingscoördinator via het Windesheim Informatiecentrum. 

Bekijk het flexibel deeltijdaanbod Windesheim Informatiecentrum