Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Keuzeprogramma

Banner image
Keuzeprogramma op maat

Jouw programma op maat

Ons onderwijsaanbod wordt steeds flexibeler, en gelukkig maar! Zo kun je als drukbezette professional in korte tijd precies leren wat je nodig hebt, of wat je leuk vindt. Maar hoe weet je welke opleiding goed aansluit bij de ontwikkeling die jij in je loopbaan wilt doormaken? Daar hebben wij een oplossing voor: het keuzeprogramma. Een programma van 30 hbo-studiepunten helemaal voor jou op maat. Je doorloopt het programma in een periode van een half jaar tot anderhalf jaar. Een efficiënte manier om in een korte tijd precies dát te leren wat jij wilt.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Samen met een studiecoach van Windesheim bespreek je je ontwikkelwensen. We onderzoeken je leervraag in relatie tot je werk en de ontwikkeling die je voor jezelf ziet. Wat heb je nodig, waar wil je het voor gebruiken? Uit ons grote onderwijsaanbod kies je, samen met een studiecoach, een persoonlijk programma van modules die je daarbij helpen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we vier keuzeprogramma's samengesteld. Het mooie is dat je uit deze vier programma's ook modules kunt combineren. Je doet mee met de groep ‘vaste’ studenten die op dat moment de modules van jouw keuze doorlopen. Zo leer je ook andere professionals kennen die met dezelfde thema's bezig zijn. Als je al je gekozen modules hebt gehaald, ontvang je een certificaat. Jij bent weer helemaal up-to-date voor de toekomst!

Vooropleiding

Er zijn geen vooropleidingseisen verbonden aan het volgen van een keuzeprogramma. Je volgt modules uit onze deeltijd Ad’s en bachelors. Het uitgangspunt voor het volgen van een keuzeprogramma is dan ook dat je hbo werk- en denkniveau hebt. Wil je na jouw keuzeprogramma toch een complete bachelor of Ad gaan volgen? Dan kun je de modules die je tijdens het keuzeprogramma volgt inwisselen voor vrijstellingen. Voor de bachelor of Ad moet je wél aan de vooropleidingseisen voldoen. In sommige gevallen kan dat ook een 21+toets zijn. Je studiecoach kan je er meer over vertellen.

Keuzeprogramma's

Onze keuzeprogramma's

Het mooie is dat je uit deze vier programma’s modules kunt combineren om jouw ideale pakket samen te stellen. De inhoud bepaal je helemaal zelf. Onze studiecoach helpt je daar bij! 

Weet je niet goed welke economische of management opleiding aansluit op jouw leervraag? Samen met coach Mirjam kies je modules uit het aanbod van Windesheim waarmee je een opleiding op maat samenstelt. Zo weet je zeker dat de kennis en skills die je opdoet, de juiste zijn voor jou.

Binnen het werkveld van zorg en welzijn wordt er steeds meer van jou als professional verwacht. De complexiteit van zorg- en hulpvragen neemt toe. Dit doet een groot appel op jouw persoonlijke inzet en inzicht in veranderende visies en methodieken. Wil je leren hoe je daar goed bij aan kunt sluiten? Of denk je er wel eens over om met een andere doelgroep of in een andere context te gaan werken? En wil je daar aanvullende kennis en vaardigheden voor opdoen? Dan is dit keuzeprogramma wat voor jou.

Weet je niet goed welke onderwijsopleiding aansluit op jouw leervraag? Samen met coach Wietske kies je modules uit het aanbod van Windesheim waarmee je een opleiding op maat samenstelt. Zo weet je zeker dat de kennis en skills die je opdoet, de juiste zijn voor jou.

Weet je niet goed welke techniek of ICT-opleiding aansluit op jouw leervraag? Coach Gea helpt je hierbij. Samen kies je modules uit het aanbod van Windesheim waarmee je een opleiding op maat samenstelt. Zo weet je zeker dat de kennis en skills die je opdoet, de juiste zijn voor jou.