Studenten die naar elkaar kijken

Inhoud opleiding

Je weet straks alles over de wereldeconomie, hoe de economie van een land en de overheid werkt. Waar gaan we nog meer mee aan de slag?

Je krijgt vakken uit algemene economie en bedrijfseconomie en leert hoe bedrijven geld verdienen en hun financiën bijhouden. Je leert natuurlijk ook lesgeven, hoe je leerlingen prikkelt en boeit en hoe je de inhoud van jouw lessen spannend maakt. Daarvoor zijn vakken als onderwijskunde, pedagogiek en vakdidactiek. Je loopt in elk studiejaar stage op een school in het voortgezet onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs, waar je ook specifieke opdrachten voor het vak Economie uitvoert.

Begeleider en aanspreekpuntStudenten zitten bij elkaar

Je besteedt veel aandacht aan didactische vaardigheden. Je geeft straks niet alleen maar les: je begeleidt jouw leerlingen ook en bent aanspreekpunt voor ouders. Daarom leer je vaardigheden die je nodig hebt om goed te communiceren, voorlichting te geven en te presenteren. Je leert ook kritisch naar jezelf kijken zodat je je kunt blijven ontwikkelen.

Studiebegeleiding

Onze docent zorgt ervoor dat hij jouw studiegroep goed begeleidt. Hij stuurt (of begeleidt de zelfsturing) op het studietempo en begeleidt bij het uitvoeren van online groepsopdrachten via een discussieforum. Als je werkt aan een zelfstudiemodule, kun je vragen stellen via het discussieforum van deze module. Daarnaast is studiebegeleiding onderdeel van de wekelijkse bijeenkomsten op Windesheim.