Twee vrouwen met elkaar in gesprek

Cursist Shweta aan het woord

Omdat ik op een kruispunt sta in mijn leven en op werkgebied een andere weg in wilde slaan, kwam deze cursus voor mij als geroepen! De introductiecursus coaching heeft mij inzicht gegeven in wat ik echt wil, waardoor ik nu de keuze maak om een ander vak te leren.

Al in mijn huidige baan kreeg ik steeds meer de behoefte om me te verdiepen in het 'coachender' omgaan met mensen. Het leek me mooi om, als het gaat om situaties waarin een ander niet succesvol is of een probleem ervaart, uit te gaan van wat er al bij een persoon aanwezig is, uit te gaan van iemands kracht. Veel deed ik op gevoel maar ik miste tools om het gesprek met de ander doelgerichter aan te pakken. 

Door de ervaringen uit de lessen en door het maken van opdrachten heb ik nu mijn visie op coachen kunnen vormen. Ook heb ik in de Introductietraining coaching een basishouding en -vaardigheden kunnen ontwikkelen. Ik heb met name geleerd wat de impact van coachen kan zijn. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk de manier van vragen stellen en de ruimte die je biedt voor je coachee kan zijn. 

Wat ik prettig vond aan deze cursus, is de manier waarop de theorie bondig en boeiend werd uitgelegd. Het was ook heel fijn dat je die theorie eigen maakt door met elkaar, in de groep, te oefenen. De feedback van je mede-cursisten helpt je om goed naar je eigen gedrag en handelen te kijken en hiervan te leren. Door de opzet en het interactieve karakter van de lessen en het enthousiasme van de docente, had ik geen enkele moeite om van begin tot einde met volledige focus aangehaakt te blijven.

Shweta Bos, huidige functie coördinator Achmea Zilverenkruis, maar start op korte termijn met HBO-deeltijd Toegepaste Psychologie