Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hbo-v FastSwitch (Verpleegkunde)

Banner image

Meld je aan voor een oriënterend gesprek

Mail FastSwitch-coach Marrie Verboom
Intro

Wil jij overstappen naar een betekenisvol beroep?

Heb jij een hbo- of wo-vooropleiding en wil jij je graag laten omscholen tot verpleegkundige? Dan kun je deelnemen aan FastSwitch! FastSwitch is een flexibel, verkort hbo-omscholingsprogramma, dat jou alle leeruitkomsten aanbiedt die jij nodig hebt om dat nieuwe beroep uit te kunnen oefenen. We bieden je een persoonlijk programma, waarin we optimaal inspelen op de kennis en ervaring die je al hebt. Vanuit hogeschool Windesheim word jij voor de start van de opleiding Verpleegkunde gekoppeld aan een FastSwitch-coach. Zij ondersteunt jou bij het zoeken naar werk, de voorbereiding op je nieuwe werkplek en informeert jou over jouw persoonlijke studieprogramma.

Voordelen FastSwitch

Waarom FastSwitch?

  • Je krijgt een FastSwitch-coach die je helpt bij het vinden van werk en je voorbereiding op je studie
  • Je krijgt een flexibel, persoonlijk leerprogramma, afgestemd op de ervaring/kennis die jij al hebt
  • Je kunt (naast je eigen studententeam) de FastSwitch-coach inzetten na de start van de opleiding
  • Je kunt leren en werken tegelijkertijd, waardoor je meteen een contract en dus inkomen hebt
  • Jouw frisse blik kan een bijdrage leveren aan de verbetering die de zorg nodig heeft

Wat zijn de voordelen voor een werkgever?

  • De carrièreswitcher kan aantoonbaar sneller dan anderen aan de slag, vanwege vooropleiding en werkervaring
  • De carrièreswitcher brengt innovatiekracht en verandervermogen mee
  • Het bevordert de diversiteit in de organisatie
  • De switcher bezit intrinsieke motivatie voor een sectoroverstap
  • De switcher biedt een frisse blik op de zorg
Jouw coach

Gesprek aanvragen

Eerst een oriënterend gesprek?

Wil jij eerst informatie over FastSwitch voor Verpleegkunde in deeltijd? Meld je dan aan voor een oriënterend gesprek door een mail te sturen naar Marrie Verboom via m.verboom-vanleeuwen@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

1. Intakefase

We starten met een intakegesprek. Daarin kijken we samen naar jouw loopbaan tot nu toe, bespreken we jouw wensen, verkennen we de opleiding, jouw mogelijke studietraject en maken we gebruik van een Talentscan. Aan de hand van eerste gesprekken bepalen we of en hoe je doorgaat naar de volgende fase en maken we een plan voor het zoeken van een werkplek.

2. Oriëntatie- en matchfase

Afhankelijk van het plan dat we gemaakt hebben in de intakefase ga je je oriënteren op werkvelden en organisaties. Je maakt een profiel van jezelf en bereidt je voor op een sollicitatie. De FastSwitch-coach ondersteunt je daarbij. Het kan zijn dat je in deze fase op eigen kracht werk vindt of dat je solliciteert bij één van de aan FastSwitch deelnemende werkgevers. 

3. Opleidingsfase

Je hebt ergens in de zorg voor minimaal 20 uur werk kunnen vinden en start met de opleiding Verpleegkunde in deeltijd. Je gaat deelnemen aan een leerteam maar kunt de FastSwitch-coach nog steeds inzetten om de start en voortgang van je studie en werk zo goed mogelijk te laten verlopen. 

Praktische informatie

Praktische informatie

FastSwitch is een verkort omscholingsprogramma dat professionals met een hbo- of wo-vooropleiding in staat stelt snel een carrièreswitch te maken. Op maat wordt er een leerprogramma ontwikkeld, waarin we uitgaan van de (werk)ervaring die jij als carrièreswitcher meeneemt. Dit geeft jou de kans om snel aan de slag te kunnen in je nieuwe functie!

FastSwitch is bedoeld voor professionals met een hbo- of wo-vooropleiding die een switch willen maken naar een ander beroep, vakgebied of sector. 

Ervaringen

Thom Dijkman volgt de FastSwitch Hbo-V bij hogeschool Windesheim.

Teaser image

'Ik word tijdens de lessen aan het denken gezet'