Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Finance voor professionals

Banner image

Aan de slag met finance?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan
Home(opent in nieuw tabblad) / Finance voor professionals

De rol van finance professionals is flink aan het veranderen. Door veranderingen in de samenleving en de komst van bijvoorbeeld artificial intelligence (AI) vraagt dit andere vaardigheden van de financieel professional van morgen. Deze financial gebruikt data bij strategievorming en heeft de vaardigheden om als business partner voor alle interne en externe stakeholders op te treden. Windesheim begeleid je graag naar een ‘nieuwe’ succesvolle loopbaan in de financiële sector.

Ontdek op deze pagina een uitgebreid scala aan (deeltijd) opleidingen, trainingen en advies op het gebied van finance bij Windesheim. Ontwikkel je vaardigheden en kennis met ons gevarieerde opleidingsaanbod en laat je inspireren door de ervaringen van succesvolle studenten. Verdiep je verder in de financiële wereld met boeiende artikelen en blijf op de hoogte van actuele evenementen, online colleges en open dagen via onze agenda.

Open avond    Persoonlijk adviesgesprek

Daarom finance bij Windesheim

 • Erkende en betrouwbare partner in opleidingen.
 • We kennen elke student persoonlijk, waardoor we kunnen inspelen op jouw ontwikkeling.
 • Bouw verder op wat jij als professional al weet.
 • Alle opleidingen en trainingen worden gegeven door ervaren en inspirerende docenten en trainers. Stuk voor stuk trots op hun vak.
 • Je studeert bij één van de beste grote hogescholen van Nederland.

Welke oplossingen bieden we?

 • Advies, coaching en trainingen voor finance professionals.
 • Trainingen en opleidingen op maat voor de financiële dienstverlening van het midden- en kleinbedrijf.
 • Opleidingen om financieel adviseur te worden voor het midden- en kleinbedrijf.
 • Opleidingen om door te groeien richting accountancy.
 • Trainingen en opleidingen om te leren om financiële analyses en advies uit te brengen aan bedrijven.
 • Trainingen en opleidingen om actuele ontwikkelingen in de bedrijfseconomie toe te passen binnen een organisatie.
Opleidingen finance

Deeltijd bachelors

Maak kennis met de deeltijd finance bacheloropleidingen van Windesheim in Zwolle.

Ontwikkel de vaardigheden om een succesvolle accountant te worden en adviseer ondernemers straks over hun financiële cijfers en bedrijfsvoering. Je leert tijdens de deeltijdopleiding Accountancy in Zwolle over administratieve dienstverlening, belastingen en controle, en hoe je deskundig adviseert. Je leert hoe je jaarrekeningen controleert en toetst aan de feitelijke situatie, en hoe je deze cijfers nauwkeurig samenstelt en presenteert. Met deze waardevolle kennis ben jij straks de professional die organisaties met plezier naar financieel succes leidt.

Vergroot je kennis over cijfers en analyses met de deeltijdopleiding Finance & Control in Zwolle, en adviseer straks over financiële stabiliteit en groei. Je gaat aan de slag met vraagstukken uit de beroepspraktijk. Je leert financiële gegevens vast te leggen en te analyseren, en houdt bij rekening met actuele thema’s als data science en internationalisering.

Als Finance, Tax and Advice professional adviseer je over financiën en fiscaliteit. Middels workshops en casussen leg je de basis. Dit breng je in de praktijk door adviesrapporten te schrijven en adviesgesprekken te stimuleren. Daarnaast neem je deel aan gastcolleges van gastdocenten uit de financiële en fiscale adviespraktijk. Na de bacheloropleiding Finance, Tax and Advice in Zwolle, heb je genoeg bagage om direct het werkveld in te duiken.

Post-hbo's en cursussen

Maak kennis met de finance opleidingen van Windesheim in Zwolle. 

Met de vernieuwde post-hbo-opleiding Accountancy MKB in Zwolle leg jij de basis om een volwaardige financieel adviseur voor het midden- en kleinbedrijf te worden. Je verdiept je in de financiële dienstverlening van het mkb. Daarnaast leer je de administratie op te zetten, en fiscale en financiële vragen van kleine en middelgrote ondernemers te beantwoorden. We bieden deze 2-jarige opleiding in deeltijd aan, zodat je alle ruimte krijgt om te studeren naast je werk.

Werk je al met AFAS - software en wil jij je financiële skills verder ontwikkelen? Dan is AFAS Finance de leergang voor jou! Als finance-professional heb je een belangrijke rol binnen je organisatie. Je bent de verbinder tussen de financiële gegevens en de managers/directie en kan als geen ander hen hierin adviseren. In deze leergang leer je in 25 weken om als finance professional aan de slag te gaan.

Ben jij al een financieel expert en wil jij je verder doorontwikkelen? Met de opleiding Controlling post-bachelor word je in een jaar opgeleid tot allround controller. Zo leer je om actuele ontwikkelingen binnen de bedrijfseconomie toe te passen en te beheersen in jouw bedrijf.

Word de schakel tussen het controleren en adviseren. Tijdens het 1-jarige Schakeltraject Accountancy leer jij alles over jouw toekomstige adviserende of controlerende rol in de financiële wereld. Zo kun je kleine en grote bedrijven optimaal van dienst zijn. Jouw nieuw opgedane kennis en skills zijn direct toe te passen in je huidige werkomgeving. 

Wil je een universitaire master doen in controlling of accountancy, maar mis je de juiste vooropleiding? Dan is het deeltijd Schakeltraject Accountancy & Controlling iets voor jou. In een jaar tijd scholen we je om tot finance professional. Je krijgt de benodigde basiskennis zodat jij in staat bent om jouw functie beter uit te oefenen. Tegelijkertijd leg je de basis voor een universitair vervolg.

Maatwerk

Maatwerkaanbod

Wil jij als finance professional jouw organisatie naar een hoger niveau tillen? En wil je trends omarmen en kansen benutten door verder te kijken dan de grenzen van jouw organisatie? Het stellen van doelen en het uitstippelen van een concreet pad zijn essentieel. Maar hoe pak je dit aan? Hoe krijg je alle teamleden hierbij betrokken? Een op maat gemaakt traject kan de sleutel tot succes zijn.

Vanuit onze finance opleidingen bieden wij jouw organisatie specifieke kennis en begeleiding die managers en medewerkers nodig hebben. Je past alles wat je leert direct toe in de dagelijkse werkpraktijk. Hierdoor zie je direct meetbare resultaten, waardoor de hele organisatie vooruitgang boekt. Samen bouwen we aan een toekomst van succes voor jouw organisatie.

Onze adviseur Arthur Weynschenk help je graag om te kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Neem contact op via a.weynschenk@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) of 088-469938(opent in nieuw tabblad).

Agenda

Agenda

Teaser image
21 mei

Pizza-avond groepsdynamisch werken voor alumni

dinsdag 21 mei 2024
Teaser image
22 mei

Online open avond

woensdag 22 mei 2024
Teaser image
22 mei

Online open college: Ontdek de impact van verandering in kleine maar significante stappen #Windesheimdeelt

woensdag 22 mei 2024
Teaser image
28 mei

Proefles Persoonlijk Leiderschap

dinsdag 28 mei 2024
Teaser image
29 mei

Online open college: Wat is De bedoeling?! #Windesheimdeelt

woensdag 29 mei 2024
Teaser image
30 mei

Kennisevent Personeelstekort in de zorg

donderdag 30 mei 2024
Teaser image
30 mei

MKB Veerkracht in de keten

donderdag 30 mei 2024
Teaser image
3 jun

Fietszwerm

maandag 3 juni 2024
Teaser image
4 jun

Meelopen - DrivexChange 2024

dinsdag 4 juni 2024
Verdiepende informatie

Artikelen

Kom meer te weten over finance in onze artikelen.

Ervaringen

Teaser image

Deze studie is een ontzettende verrijking

Bob van Donkelaar

oud-student, Controlling post-bachelor
Teaser image

We doen nu al wat je straks in het echt ook gaat doen

Myron, Brian en Laura

over hun favorieten vakken en projecten bij de opleiding Accountancy
Teaser image

Het is een leuke uitdaging

Iris Bouman

oud-student, schakeltraject Accountancy & Controlling
Teaser image

Veel is gericht op cijfers, dus daar moet je echt van houden!

Selena, Jenne en Laura

over de leukste projecten en vakken bij Finance & Control
Teaser image

Het verhaal achter de cijfers vertellen

Marielle Schuttert

afgestudeerd, Finance and Control
Teaser image

Je wordt opgeleid tot het financiële geweten van een organisatie

Martijn Faber

derdejaars, Finance & Control
Teaser image

Finance & Control is de opleiding voor mij!

Lucas Bolt

eerstejaars, Finance and Control