Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

De verbinding met de praktijk is een sterk punt van de training

Bas van der Heijden training AFAS Finance
Banner image

Bas van der Heijden (33) volgde de training AFAS Finance van Windesheim. Hij is werkzaam als medewerker Finance & ICT bij een detacheringsbureau.

Bas zijn carrière in de financiële wereld begon als rechterhand van de financieel directeur van het bedrijf waar hij werkt. Hij hield zich in eerste instantie bezig met salarisverwerking, facturatie en financiële administratie. Ondertussen zijn daar ook proces- en systeeminrichting bijgekomen en heeft Bas zich ontwikkeld tot medewerker Finance en ICT, ondanks dat zijn achtergrond niet in de ICT ligt.

Inhoud

De training duurt een half jaar. ‘’Ik ben in oktober 2023 begonnen. De opleiding was een perfecte combinatie van softwaretraining en vakkennis, gericht op zowel praktische toepassing van het AFAS-softwarepakket als op verdieping in financiële kennis’’, vertelt Bas.

De opleiding bood hem de mogelijkheid om zich te specialiseren in het AFAS-softwarepakket en tegelijkertijd zijn vakkennis te verdiepen. ‘’Ik leerde strategisch na te denken en kritisch te kijken naar mijn eigen organisatie. Door bijvoorbeeld het Business Model Canvas toe te passen, kon ik samen met collega’s waardevolle discussies voeren over de klanten, leveranciers en de waardepropositie van de organisatie.’’

Hij legt uit: ‘’Bij het vak liquiditeit kreeg ik bijvoorbeeld de opdracht om kritisch naar de jaarrekening van mijn organisatie te kijken, wat nieuwe inzichten en bevestiging opleverde over onze financiële positie.’’

Begeleiding

De begeleiding door de docenten van Windesheim heeft hij als positief ervaren. ‘’De docenten waren flexibel en dachten mee met de studenten. Er was ruimte om opdrachten tijdens de lesdagen uit te voeren en de docenten waren altijd benaderbaar voor feedback en vragen. De verbinding met de praktijk was een sterk punt van de opleiding. We werkten aan opdrachten die direct toepasbaar waren op onze eigen organisatie. Dat leidde tot directe verbeteringen en strategische inzichten’’, vertelt hij.

De opleiding vereiste een tijdsinvestering van één volledige dag. Bas werkte normaal gesproken vijf dagen per week, maar gedurende de opleiding was hij vier dagen werkzaam. Ondanks de tijdsinvestering viel het Bas mee hoeveel hij tijdens de lesdagen zelf kon doen, inclusief huiswerkopdrachten en projecten. Dit zorgde ervoor dat de opleiding goed te combineren was met zijn werk.

‘’Ik kijk terug op een leerzaam half jaar waarin ik zowel mijn kennis van het AFAS-softwarepakket als mijn financiële vakkennis heb verdiept. De training bood een waardevolle mix van praktijk en theorie, ondersteund door flexibele en benaderbare docenten. De inzichten die ik heb opgedaan, hebben niet alleen mijn persoonlijke ontwikkeling bevorderd, maar ook waardevolle strategische bijdragen geleverd aan mijn organisatie.’’

Meer weten over de training AFAS Finance?

Bekijk de opleidingspagina