Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Verpleegkunde in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en vrijdag 14 april (Campus 2 in Zwolle)

Als verpleegkundige leg jij het verband tussen de persoon achter de patiënt en de zorg die nodig is. Natuurlijk staat zorg verlenen centraal, maar je doet meer dan dat.

Je leert goed luisteren, communiceren en samenwerken met andere professionals. Hbo Verpleegkunde in Zwolle leidt je op tot een opmerkzame en onderzoekende verpleegkundige. Iemand die persoonlijke zorg in complexe situaties biedt, verpleegkundig leiderschap toont én innoveert. Je steekt je handen uit de mouwen, maar doet ook volop medische kennis op: van anatomie tot het aanleggen van een infuus. Een opleiding voor denkers én doeners!

Proefles en meelopen   Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad) 
Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma hbo Verpleegkunde

De praktijk staat centraal. Doordat je direct aan de slag gaat met actuele vragen uit de praktijk en echte cases uit het leven van een verpleegkundige, verbind je vakken en vaardigheden met elkaar. Theorie meets praktijk dus!

Highlights opleiding

 • Praktijkervaring staat centraal bij onze opleiding tot verpleegkundige. Zo loop je meerdere stages, oefen je basishandelingen in het Skills lab en werk je aan projecten voor echte opdrachtgevers.
 • Jouw interesses zijn leidend: je kiest je eigen stageplekken, specialisatie (minor) en profiel. Zo kun je in het 4e jaar gaan voor Persoonsgericht handelen, Leiderschap of Innoveren.
 • Ervaar hoe de zorg in andere landen werkt door je stage of een deel van je studie in het buitenland te doen.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland
Toelating en aanmelden

Toelating en aanmelden

Heb je een mbo-v-diploma? Dan kan je de opleiding Verpleegkunde voltijd in 3.5 jaar volgen, in plaats van in 4 jaar. Je loopt namelijk 1 periode minder stage. Je wordt dan in een klas geplaatst met andere mbo-v-studenten.

Na je studie

Beroepen

De mogelijkheden voor jou als hbo verpleegkundige zijn divers. Ook kun je aan de slag gaan als kwaliteitszorgmedewerker of als gezondheidsvoorlichter. Of je specialiseert je verder in een van de vele vervolgopleidingen. Wat opties:

 • Wijkverpleegkundige
 • Verpleegkundige in een ziekenhuis
 • Verpleegkundige in de psychiatrie
 • Verpleegkundige in een verpleegtehuis
 • Casemanager
 • Sociaal verpleegkundige gezondheidsvoorlichting

Werkveld

Jij kunt als verpleegkundige bij heel wat bedrijven en instellingen werken. Natuurlijk kun je aan de slag in een ziekenhuis of de thuiszorg. Maar ook in verpleeghuizen, bij woongroepen, in de verslavingszorg of geestelijke gezondheidszorg is er veel vraag naar hbo-verpleegkundigen.

Door de vergrijzende samenleving en vernieuwde technologie is de vraag naar zorg hoog. De kans is daarbij groot dat jij gaat werken met oudere zorgvragers. In de thuiszorg, in woongemeenschappen of ‘gewoon’ in het ziekenhuis. 75% van alle verpleegkundigen verleent zorg aan ouderen.

Doorstuderen

De smaak te pakken na de opleiding Verpleegkunde? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een lerarenopleiding of (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Baankans

62%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.200,-

bruto, op basis van 32 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met kosten voor een witte jas die je gebruikt in alle lessen technische vaardigheden (€ 20,-, verkrijgbaar tijdens de introductie), eventuele VOG-verklaring, excursies en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-).  

Bekijk wat studeren je kost

Startdata

1 februari 2023
4 september 2023​

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus 2023 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Ik vind het heerlijk om op de campus rond te lopen

Elise Ottenbros

derdejaars, Verpleegkunde

'Het webinar van longarts Sander heeft indruk gemaakt'

Deborah

eerstejaars, Verpleegkunde

De meeloopdag gaf me veel duidelijkheid

Anne-Jan Brouwer en Bianca de Boer

eerstejaars, Verpleegkunde

Maak kennis met...

Windesheim én de studentenstad Zwolle! Van gezellige terrasjes tot leuke kroegen: het bruist in Zwolle. En al helemaal tijdens de Bruisweek, de jaarlijkse introductieweek. Tijdens deze week leer je de opleiding, de stad en je toekomstige studie- en stadsgenoten kennen. Bekijk de video waarin we je in vogelvlucht meenemen over de campus. Zie jij jezelf hier al rondlopen? In gebouw E worden de lessen van hbo Verpleegkunde gegeven.

Studeren in Zwolle  Instagram(opent in nieuw tabblad)(opent in nieuw tabblad)  
Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Logopedie in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Sociaal Werk in de Zorg in Zwolle (voltijd en duaal)

Duaal & Voltijd, Associate degree in Zwolle

Verpleegkunde in Almere (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Almere