Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Ik vind het heerlijk om op de campus rond te lopen

Elise Ottenbros derdejaars, Verpleegkunde
Banner image

Elise Ottenbros (22) zit in het vierde jaar van de opleiding Verpleegkunde, woont in een studentenhuis in Zwolle en loopt nu stage bij Moeders van Hoogeveen. “Ik heb hiervoor mijn mbo-diploma Verpleegkunde gehaald. Zo heb ik al mogen ervaren dat het een dankbaar en mooi vak is.”

Op de middelbare school wist ze al dat het haar droombaan was om in het ziekenhuis te werken. “Ik ben toen de mbo-opleiding Verpleegkunde gaan doen. Het contact met de mensen, dat ik voor hen kon zorgen en ze ook echt blij waren met mijn hulp gaf me energie. Ook de verpleegtechnische handelingen zoals vitale waarden meten, infusen brengen en met medicijnen werken vond ik erg interessant. Op het mbo miste ik wel een beetje de theoretische uitdaging, daarom heb ik besloten om verder te gaan met studeren op het hbo.”

Als dat wat je geleerd hebt op z’n plek valt  

“In het begin van de opleiding vond ik vooral de voorbereiding op de praktijk het leukst. Nu ik stage loop, merk ik dat alles wat ik heb geleerd op z’n plek valt. En ben ik me bewust van waarom ik bepaalde dingen geleerd heb. Ik vind stage lopen heel erg leuk! Dat komt ook omdat ik een hele leuke stageplek heb: Moeders van Hoogeveen, een organisatie die begeleiding biedt aan kwetsbare (aanstaande) moeders. Er is veel uitdaging en de tijd vliegt voorbij. Al moet ik wel zeggen dat het ook veel energie kost. Je moet in een korte periode veel opdrachten doen en verslagen schrijven. Dat heb ik wel onderschat.”

Vrijmibo in het sportcafé 

“Voordat ik stage ging lopen heb ik veel aan mijn studiegenoten gehad. We deden veel samenwerkingsopdrachten en iedereen stond er altijd voor open om elkaar te helpen. Met onze klas hadden we een groepsapp waarin we veel overlegden over theorie, opdrachten of toetsen. We gingen ook wel eens met een aantal iets leuks doen, bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een drankje in het sportcafé, dit maakte de sfeer heel gemoedelijk. Op donderdag- of vrijdagmiddag borrelen in het sportcafé raad ik trouwens iedereen aan! Je bent wel op school, maar er hangt helemaal geen ‘schoolsfeer’.

Met een aantal studenten heb ik nog steeds veel contact en doen we regelmatig nog leuke dingen. Van de stageperiode vind ik het wel erg jammer dat je je oude klasgenoten weinig of zelfs niet meer ziet. We zijn toch eigenlijk wel vrienden en vriendinnen van elkaar geworden.”

De campus; best indrukwekkend!

“Ik vind het heerlijk om op de campus rond te lopen en alle andere studenten te zien. Ik ben wel eens met een klasgenootje door heel Windesheim gelopen en we kwamen veel dingen tegen waarvan we niet wisten dat het er zat, erg indrukwekkend! De simulatieruimte die we bij Verpleegkunde hebben moet je zeker even gezien hebben als je op de campus bent.”

Docenten hebben het beste met je voor 

“Ik vind dat de opleiding goed bij me past. Ik ben bijvoorbeeld empathisch en zorgzaam en dat kan ik goed kwijt in de opleiding en op m’n stage. Ook heb ik hier genoeg uitdaging en zit ik qua leerniveau op m’n plek. De docenten zijn erg behulpzaam en hebben het beste voor met de studenten. Als ik ergens mee zit, zou ik dit met veel docenten kunnen bespreken. Ik vind het altijd heel leuk en interessant om de ervaringen van de docenten aan te horen. Zo krijg je een goed beeld van de praktijk en is de theorie makkelijker te koppelen.”

Ná de studie? 

“Door mijn stage bij Moeders van Hoogeveen weet ik nu nog meer zeker dat ik na mijn opleiding met deze doelgroep, kwetsbare (aanstaande) moeders, wil werken. Ook zou ik nog wel eens een keer bij de jeugdgezondheidszorg (zoals de GGD) stage willen lopen. Om te ervaren hoe het is om met ouders en kinderen te werken. Uiteindelijk wil ik mij gaan specialiseren in de jeugd- óf obstetrieverpleegkundige (begeleiding rondom zwangerschap).”

Wist je dat de opleiding Verpleegkunde zowel in Almere als in Zwolle is te volgen? En zowel in voltijd als deeltijd!

Zit je na te denken om je in te schrijven voor de opleiding Verpleegkunde? Kom naar onze open dag! Daar kun je al je vragen stellen aan onze studenten en docenten. 

Aanmelden open dag