Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studentenstad Zwolle

  Banner image
  Welkom in Zwolle

  Welkom in Zwolle!

  Zwolle is een bruisende studentenstad met een historisch centrum, gezellige studentenverenigingen en een leuk uitgaansleven.

  De stad is lekker compact, dus je bent overal zo met de fiets. Klap je laptop open in een café of dans je tentamenstress weg in poppodium Hedon(opent in nieuw tabblad) of op het Bevrijdingsfestival(opent in nieuw tabblad) (het grootste van Nederland). En als het zonnetje schijnt is het heerlijk vertoeven aan het water of in een van de vele parken. Plus, door de centrale ligging ben je ook zo ergens anders. Binnen een uur ben je met de trein in Groningen of Utrecht.

  Bruisweek (introweek)

  Bruisweek

  De Bruisweek is de introductieweek van Zwolle. Dé perfecte manier om je opleiding, de stad, studentenverenigingen en je toekomstige studie- en stadsgenoten te leren kennen.

  Met je medestudenten, klas en opleiding ga je activiteiten ondernemen. Je mentoren (ouderejaars studenten) laten je proeven van het studentenleven en maken je wegwijs op de campus.

  Meer informatie over de Bruisweek

  Studentenverenigingen

  Studentenverenigingen

  Wil je graag nieuwe mensen leren kennen en vrienden maken in Zwolle? Dan is een studentenvereniging wat voor jou! Het geeft je veel connecties, waardoor je bijvoorbeeld makkelijker een kamer vindt. En niet onbelangrijk: er worden veel leuke activiteiten georganiseerd!

  Bekijk alle studentenverenigingen in Zwolle

  Op kamers

  Op kamers in Zwolle

  Een kamer vinden kan lastig zijn. Begin daarom vroeg met je zoektocht! Hieronder geven we je wat tips.

  Ervaringen

  Wat vinden zij van het Zwolse studentenleven?

  Teaser image

  Babette, Sportkunde

  Teaser image

  Janne, Journalistiek