Jij staat erom bekend dat je praktisch en breed geïnteresseerd bent en houdt van regelen en organiseren. Met onze management opleiding zet jij al die talenten straks optimaal in.
De 2-jarige Associate degree-opleiding Management biedt een brede bedrijfskundige basis gecombineerd met het werken aan je eigen professionele (management) vaardigheden. Daarnaast doe je kennis op van office- en eventmanagement en recruitment. Als Ad Management professional ben je vaak de 'spin in het web' en een echte aanpakker. Waar je ook aan de slag gaat, jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt!
Weten of deze opleiding bij je past?
Studieprogramma Management
-
-
Jaar 1: de basis leggen
Als managementprofessional moet je van veel zaken iets afweten. Hoe is een organisatie ingericht? Wat komt er allemaal kijken bij bijvoorbeeld personeelszaken of contracten? En je moet snappen welke processen er allemaal plaatsvinden. Denk aan bedrijfseconomische en juridische processen. Je leert organisaties van binnen én buiten kennen in de Associate degree Management. Dit doe je in het eerste jaar aan de hand van een aantal realistische praktijkprojecten. Tegelijkertijd volg je vakken waarmee je de kennis opdoet om deze projecten tot een goed einde te brengen. Zo koppel je de theorie aan de praktijk en snap je meteen hoe het er in het werkveld aan toegaat.
Semester 1
Je begint met het leren over wat een organisatie is en hoe die zich verhoudt tot zijn omgeving. Welke (economische) ontwikkelingen zijn relevant voor een organisatie? Wat verandert er in de wensen van klanten? Je leert ook hoe bedrijven in elkaar steken: intern dus. Welke afdelingen zijn er en wat doet men daar? Hoe gaat men met elkaar om? Je gaat naar bedrijven toe om dit te ervaren. Daarnaast verdiep je je in financiële en juridische aspecten van een organisatie. En je werkt aan je communicatieve vaardigheden. Je werkt aan de volgende onderdelen:
- Interne Analyse
- Externe Analyse
- Professioneel communiceren
- Werken als recruiter
- Financiële en Juridische aspecten
- Werken als officemanager
Semester 2
Jij bent straks de spil in de organisatie. Dé persoon om van alles te plannen en organiseren. Dit leer je in projecten als eventmanagement, waarbij je een beleving creëert om medewerkers of klanten te binden. Of bij recruitment, waarbij je nieuwe medewerkers binnenhaalt voor jouw organisatie. Je leert in het tweede halfjaar hoe je dit van begin tot eind oppakt. Van concept tot financiën en van logistiek tot promotie. Ook kijken naar thema’s die in deze tijd niet meer weg te denken zijn: internationaal zakendoen en werken met data. Onderdelen die je volgt zijn:
- Bedrijfsvoering en advies
- Werken als eventmanager
- Persoonlijke professionele identiteit
- Exploring international Business
- Data analyse
- De organisatie duurzaam veranderen
Begeleiding
In projecten werk je deels zelfstandig en deels in groepen. Maar je staat er nooit alleen voor. We begeleiden je intensief. Ook op het vlak van persoonlijke skills. Je gaat volop aan de slag met gespreksvaardigheden en schriftelijk rapporteren.
Doorstroomnorm
Bij deze opleiding krijg je aan het eind van het eerste studiejaar geen bindend studieadvies, maar je moet wel 50 studiepunten halen om met jaar 2 te mogen starten. Haal je deze studiepunten niet, dan hoef je de opleiding niet te verlaten, maar maak je afspraken over hoe je eerst de ontbrekende punten wilt/moet behalen.
-
Jaar 2: de verdieping
In het tweede studiejaar laat je tijdens het afstuderen zien dat je klaar bent voor het werkveld. Voordat je je hier op stort, ga je in het eerste half jaar aan de slag met de laatste projecten.
Je onderzoekt welke processen er in een bedrijf plaatsvinden. Welke stappen worden er bijvoorbeeld gezet voordat een eindproduct afgeleverd kan worden? Of wat gebeurt er tussen de inkoop en verkoop van een product? Je werkt aan je adviesvaardigheden om de gewenste verbeteringen ook daadwerkelijk door te voeren. De onderdelen die je volgt zijn:
- Lean procesanalyse
- Professioneel Communiceren en samenwerken
Keuzevakken
In je tweede jaar kun je je verder verdiepen en specialiseren door middel van keuzevakken. Je kan uit de volgende keuzevakken kiezen:
- Projectmanagement en event
- Marketingcommunicatie
- Human Resource Management
- Diversiteit en Inclusie
- Commercieel handelen bij werving- en selectievraagstukken
- Facilitaire inkoop en onderhandelen
- Wet- en regelgeving arbeidsmarkt
Afstudeerstage
In het laatste half jaar loop je stage bij een organisatie naar keuze. Naast het meewerken in de organisatie werk je aan een praktijkopdracht. Je onderzoekt en verbetert bijvoorbeeld een bestaand proces of een project.
Afstuderen doe je zelfstandig, maar je staat er niet alleen voor. Je krijgt feedback van jouw begeleidende docent en van je begeleider uit de praktijk. Na succesvolle afronding heb jij een erkend Associate degree-diploma op zak.
-
Praktijk tijdens je opleiding
Al vanaf het begin ga je aan de slag met praktijkopdrachten en praktijksituaties. En in het tweede jaar loop je tot slot een stage.
Sommige projecten zul je voor én bij een bedrijf uitvoeren. Zo krijg je een goed beeld van hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Je werkt meteen aan je netwerk en heb je al flink wat op je cv staan vóór je afstudeert.
Voorbeelden van praktijkopdrachten zijn:
- Het opzetten van een efficiënt proces
- Opstellen van een wervingscampagne
- Het organiseren van een event
- Leidinggeven aan kleine teams
- Het maken van een inkoopanalyse
- Organiseren van of adviseren over (delen van) bedrijfs- of organisatieprocessen
-
Toelatingseisen
-
-
Havo
Met een havodiploma ben je direct toelaatbaar met:
- Cultuur en Maatschappij (CM)
- Economie en Maatschappij (EM)
- Natuur en Gezondheid (NG)
- Natuur en Techniek (NT)
Er gelden geen extra eisen voor profielvakken.
-
Vwo
Met een vwo-diploma ben je direct toelaatbaar met:
- Cultuur en Maatschappij (CM)
- Economie en Maatschappij (EM)
- Natuur en Gezondheid (NG)
- Natuur en Techniek (NT)
Er gelden geen extra eisen voor profielvakken.
-
Mbo
Met een diploma op mbo-niveau 4 ben je toelaatbaar. Afzonderlijke certificaten zijn niet voldoende.
-
Voldoe je niet aan de eisen?
Er zijn verschillende mogelijkheden om je profiel compleet te maken wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet. Welke situatie past bij jou?
- Ik ben 21 jaar of ouder, maar voldoe niet aan de eisen.Bekijk de 21+ toets
- Ik heb een buitenlands diploma.
Je bent toelaatbaar met een diploma dat gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-4 diploma. Daarnaast moet je voldoen aan de taaleisen.
Bekijk de taaleisen
Ben je gezakt voor je eindexamen of wil je meer weten over bovenstaande toelatingsonderzoeken? Bekijk de toelatingsopties.
-
Aanmelden
Voldoe je aan de toelatingseisen en is dit de studie die bij je past? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Studielink. Dan heb je genoeg tijd om je toelating en praktische zaken op orde te brengen.
Aanmelden via Studielink(opent in nieuw tabblad) Hulp bij aanmelden
Highlights opleiding
- Tijdens de Ad Management bij Windesheim in Zwolle ga je in het eerste jaar direct aan de slag met praktijkopdrachten.
- In het tweede jaar loop je stage bij een bedrijf naar keuze.
- Je krijgt intensieve begeleiding van docenten, ook op het vlak van persoonlijke skills.
- We dagen je uit om buiten de lijntjes te kleuren, want zo leer je vaak het meest.
- Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
In 2 jaar naar hbo-niveau
Een Associate degree is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dat is tussen bachelors en mbo in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij de kennis opdoet die je straks nodig hebt. Investeer je hierna nog 2 jaar extra, dan heb je bovendien je volledige bachelordiploma.
Maak kennis met onze Management opleiding
Benieuwd waar jij straks je lessen Management gaat volgen? En, hoe het is om te studeren in Zwolle? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Check de video van de Campus in Zwolle, kom een dagje meelopen of bezoek een open dag! Want hier ga je een groot deel van je studietijd doorbrengen.
Na je Management opleiding
Aan het werk of doorstuderen? Bekijk wat je mogelijkheden zijn na het afronden van de Associate degree Management.
-
-
Beroepen
Na de Associate degree Management ben jij een onmisbare schakel tussen verschillende lagen in- en buiten een organisatie. Je kunt in allerlei soorten organisaties aan de slag. In toekomstige beroepen hou je je bezig met de dagelijkse organisatorische werkzaamheden, je coördineert projecten, organiseert events, voert marketingactiviteiten uit of verbetert processen binnen een organisatie. Je kunt hierbij denken aan de volgende functies:
- (assistent) Projectmanager
- Eventmanager
- Officemanager
- HR-officer
- Intercedent of recruiter
- Bedrijfs- / afdelingsleider
- Manager front- of backoffice
- Customer service manager
-
Werkveld
Omdat we je in 2 jaar breed opleiden kun je bij vrijwel ieder bedrijf of organisatie, van groot tot klein, aan de slag. Van aannemersbedrijven tot ziekenhuizen en van gemeentes tot (online) winkelketens.
Je hebt tijdens je opleiding flink wat praktijkervaring opgedaan, waardoor je een streepje voor hebt als je gaat solliciteren. Het bedrijfsleven ziet namelijk graag mensen met praktijkervaring. Kortom, volop mogelijkheden voor een uitdagende toekomst! -
Doorstuderen
Na de Associate degree Management kun je een bachelor op het hbo doen. Je kunt meestal starten in het derde jaar van een aansluitende opleiding. Je hoeft dan nog maar 2 jaar te studeren om je bachelor te behalen. Bij Windesheim kun je na de Ad Management doorstromen naar:
- Bachelor Bedrijfskunde
- Bachelor Commerciële Economie
- Bachelor Communicatie
- Bachelor Communicatie (Almere)
- Bachelor Finance, Tax and Advice (deze opleiding duurt 2,5 jaar, in plaats van 2 jaar)
- Bachelor Human Resource Management
- Bachelor Logistics Management
Op studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) zie je welke andere bachelors er allemaal zijn in Nederland.
-
Collegegeld
Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2025 - 2026 is dat € 2.601,-.
Houd ook rekening met kosten voor een vrijwillige introductieweek (€ 125,-), boeken (€ 360,-) en laptop.
Startdata
- 3 februari 2025
- 1 september 2025
Introductie
Van 25 tot en met 27 augustus 2025 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!
Leslocatie
Campus 2, Zwolle
Plan je route(opent in nieuw tabblad)
Check de faciliteiten op deze locatie
Meer informatie
Startersinformatie Studiekeuzetips Download flyer(opent in nieuw tabblad)