Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Logistics Management in Zwolle (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Zwolle
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en vrijdag 14 april (Campus 2 in Zwolle)

Duik in de wereld van Logistics Management! Want slim organiseren is wat je in deze hbo-opleiding in Zwolle leert in een kleinschalige en persoonlijke omgeving.

Aan jou de uitdaging om processen zó in te richten dat alles op de juiste tijd en plaats aankomt. Daarbij zijn niet alleen de financiën belangrijk, maar je hebt ook aandacht voor mensen en duurzaamheid. In een mix van praktijk en theorie leer je bijvoorbeeld hoe je (big) data analyseert, hoe je advies geeft en hoe je dat doorvoert in de praktijk. Zo maak jij, als procesverbeteraar van de toekomst, de (logistieke) cirkel rond!

Proefles en meelopen     Flyer downloaden(opent in nieuw tabblad)    Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Logistics Management

Logistiek gaat verder dan het schuiven van dozen of het transporteren van goederen. Daarom leer jij alles over het verbeteren van bedrijfsprocessen binnen en tussen bedrijven. Het proces kan altijd slimmer, sneller, handiger, goedkoper of duurzamer. En je leert om jezelf continu te verbeteren. Ga jij die uitdaging aan?

Highlights opleiding

 • Van projecten voor echte opdrachtgevers, bedrijfsbezoeken en inspirerende gastcolleges tot stage: de praktijk staat centraal.
 • Je kunt een deel van de opleiding  in het buitenland doen, bijvoorbeeld in Spanje, Nieuw Zeeland of Maleisië.
 • Binnen je persoonlijk profileringsruimte kun jij de studie zodanig inrichten dat je dingen doet die bij jou passen en waarmee jij je kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt.
 • Logistics Management is een hbo-topopleiding (Keuzegids 2023) en wordt door studenten beoordeeld als de beste Logistics Management opleiding in Nederland (NSE 2022).
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Alle organisaties wachten op jou! Want jij bent opgeleid om zaken sneller, goedkoper, duurzamer en slimmer te regelen. Een baan in de logistiek is een baan voor de toekomst! Met alle wereldwijde veranderingen die dagelijks op ons af komen, zal de vraag naar slimme procesverbeteraars alleen maar toenemen. Functies waarin je terecht kunt komen zijn:

 • Procesanalist
 • Logistiek- of transportplanner
 • Inkoper
 • Logistiek adviseur
 • Supply chain manager

Werkveld

Met jouw diploma kun je bij vrijwel ieder bedrijf aan de slag. Denk aan functies bij een productie- en distributiebedrijf, zorgorganisaties, transportbedrijven of handelsondernemingen. Dit kan zowel nationaal als internationaal zijn. Genoeg opties dus! Want handel is de belangrijkste factor voor onze economische groei. Want wist je al dat de Nederlandse overheid de sector Logistiek heeft benoemd als topsector?

Op basis van de keuzes die je maakt in de opleiding betreed je de arbeidsmarkt met een uniek profiel. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een baan waarin je knelpunten uit het logistieke proces haalt door met mensen in Zuid-Amerika samen te werken, een baan waarin je bij verschillende bedrijven processen verbetert of een baan waarin je bij dat mooie familiebedrijf in je eigen omgeving dagelijks de planning optimaliseert. Kortom, volop mogelijkheden voor een uitdagende toekomst!

Doorstuderen

De smaak te pakken na afloop van de opleiding Logistics Management in Zwolle? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

 • Master Supply Chain Management
 • Master International Logistics
 • Master Bedrijfskunde
 • Master Global Business & Sustainability

Baankans

86%

van de werkenden vond baan op hbo-niveau

Startsalaris

€ 2.700,-

bruto, op basis van 38 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met extra kosten voor boeken en een vrijwillige introductieweek (€ 125,-). 

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus 2023 is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Ik daag mezelf graag uit om nieuwe dingen te leren

Mariëlle Moes

Over haar innovatietraineeship

Van transport tot en met productie, van bedrijfsprocessen tot en met ketens

Lucy Schwaab

tweedejaars, Logistics Management

Hier kan ik kiezen in welke sector ik wil werken

Anke Lindenburg

tweedejaars, Logistics Management

Maak kennis met...

Windesheim en de opleiding Logistics Management in Zwolle. Benieuwd wat studenten van de opleiding vinden? Bekijk wat Johan, Anna, Luuk en Danique te vertellen hebben. Meer sfeer proeven? Bekijk de video die we van gebouw X hebben gemaakt. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

Studeren in Zwolle   YouTube Logistics Management(opent in nieuw tabblad)Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Logistics Engineering in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Technische Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Bedrijfskunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle