Inhoud opleiding

Bekijk de inhoud van de opleiding Leidinggeven II / Vakbekwaam.

Praktijkgericht

Wij bieden je een professionele Schoolleidersopleiding waarin theorie en leiderschapspraktijk krachtig zijn geïntegreerd. Persoonlijke leiderschapsontwikkeling, onderwijskundig leiderschap en het ontwikkelen van een onderzoekende en lerende houding zijn belangrijke speerpunten. Belangrijk vinden wij dat je beschikt over een functie en werkplek die leiderschapsontwikkeling op vakbekwaam niveau mogelijk maakt en stimuleert. Voorafgaand aan de opleiding wordt daarom toelaatbaarheid bepaald en werken wij met een tripartiete overeenkomst waarin je samen met jouw werkgever en Windesheim Schoolleidersopleidingen overeenkomt dat je in de gelegenheid wordt gesteld om leiderschap te kunnen ontwikkelen binnen jouw bouw, afdeling en/of jouw organisatie.

We hebben veel ervaring

Wil je vakbekwaam aan de slag binnen het management van jouw school? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij hebben ruim achttien jaar ervaring in het opleiden van schoolleiders. Onze opleidingen komen voort uit Octaaf, een samenwerkingsverband van zeven hogescholen dat schoolleidersopleidingen verzorgde tussen 1993 en 2009.

Leidinggeven in deze tijd is complex

Binnen het onderwijs is de laatste jaren veel veranderd. Het is heel complex geworden om leiding te geven aan onderwijs- en schoolontwikkeling. Door de toenemende eisen die aan scholen gesteld worden, neemt de verantwoordelijkheid van schoolleiders ook toe. Tijdens de opleiding gaan we uitgebreid in op thema’s die met de veranderingen samenhangen, zodat je hier goed mee om leert gaan.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Jacoba van der Meulen, opleidingscoördinator van de Schoolleidersopleidingen: "Uit onze kwaliteitszorg blijkt dat veel studenten tevreden zijn over de opleiding en ook de impact op hun leiderschapsontwikkeling hoog waarderen. Daar zijn we trots op! Het laat zien dat wij de kwaliteit van onze opleidingen hoog in het vaandel hebben. In samenwerking met onze docenten streven we ook voortdurend doorontwikkeling van onze opleiding na, zodat we blijven aansluiten bij ontwikkelbehoeften en de dagelijkse praktijk van leidinggevenden."

Wat maakt ons uniek?

Het unieke aan onze opleidingen is volgens de studenten: de persoonlijke aandacht en zorgvuldige, deskundige begeleiding gedurende de gehele opleiding.

Docenten: professionals

Onze docenten zijn ervaren trainers en schoolleiders. De meeste docenten zijn in dienst van een hogeschool (Windesheim of een partner) en werken al enkele jaren met veel plezier en goede resultaten aan de post-hbo-opleiding. Een aantal docenten brengt deskundigheid in vanuit andere instellingen, zoals universiteiten, besturenraden en onderwijsbureaus.

Certificering 

Wanneer je aan alle eisen van de opleiding hebt voldaan, ontvang je het diploma Leidinggeven II/Vakbekwaam schoolleider. Met dit diploma kun je je registreren als Register Directeur Onderwijs (RDO) bij Schoolleidersregister PO