Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Oefentherapie in Zwolle (voltijd)

  Banner image
  Starten na havo, vwo of mbo

  Check of je mag starten

  Wat leuk dat je interesse hebt in de opleiding Oefentherapie in Zwolle! Maar mag je starten? Als je een mbo-, havo- of vwo-diploma én het juiste profiel op zak hebt, kun je meestal starten met de studie van je keuze. Voldoe je hier niet aan? Een deficiëntietoets of 21+ toets kan uitkomst bieden. Lees hier alles over de toelatingseisen van deze opleiding.

  Deficiëntietoets en 21+

  Een ander profiel?

  Heb je een hbo-opleiding op het oog die je graag wilt volgen én een diploma op zak waarmee je aan het hbo mag studeren? Maar heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst samen moeten kijken of je kennis van vakken up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze opleiding met succes kunt volgen én afronden.

  Check of dit een optie is

  Starten na 21+ toets

  Wil je aan het hbo studeren, maar mis je een diploma waarmee je mag starten? Voor studiekiezers die 21 jaar of ouder zijn bestaat er een optie om alsnog te starten met een hbo-opleiding. Met de 21+ toets kijken we samen of dit met jouw studiesucces in het vizier realistisch is. Onze toetsen bestaan uit een algemeen én studiespecifiek deel. Het algemene deel is voor al onze hbo-opleidingen gelijk: een capaciteitentest en de taaltoets Engels.

  Starten via 21+ iets voor jou?

  Buitenlands diploma

  Buitenlands diploma

  Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

  Checklist buitenlands diploma