Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Impact in de regio Flevoland

  Focus

  Onze focus

  Een wezenlijke bijdrage leveren aan de woon-, werk- en de leefomgeving van de inwoners van Flevoland en steden als Almere en Lelystad. Dat is waar het onderzoek van onze Almeerse lectoraten om draait. Samen met alle lectoren, onderzoekers, studenten, het (werk)veld en de inwoners.

  Het kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland is er voor professionals en mkb, om hen sterker en wendbaar(der) te maken. Voor de zelfredzame groepen en alle kwetsbare groepen, om hen te stimuleren een actievere rol in te nemen en te vervullen in onze huidige maatschappij.
  En we zijn er voor zowel de huidige professionals als de toekomstige generatie, kortom onze eigen Flevolandse studenten. Bovendien denken we actief mee met de bouwopgave die ons te wachten staat, om daar zowel sociaal, economisch duurzaam als ecologisch in uit te blinken. Op alle fronten doen we mee en zoeken we de verbinding op.

  Onze lectoraten

  Maak kennis met onze Almeerse lectoraten

  Klantverhalen in de eigen context vormen het vertrekpunt voor het onderzoek van lector Kitty Jurrius om zo zorg en ondersteuning op maat te kunnen bieden.

  Van RoboWise tot spelend leren: het lectoraat in Almere onderzoekt hoe je het onderwijs kunt verrijken met techniek, kunst, spel én goed schoolleiderschap.

  Hoe vergroot je de veerkracht van bewoners en ondernemers in de wijk? Hoe creëer je meer eenheid tussen de gebouwde en de beleefde stad? Het lectoraat Urban Innovation gaat hiermee aan de slag.

  Dit lectoraat is gestopt. Lees hier aan welke projecten het lectoraat werkte. 
   

  Verbinding onderwijs en regio

  Onderzoek én onderwijs

  Het kenniscentrum Maatschappelijke Innovaties Flevoland wil de relatie tussen onderzoek en onderwijs – samen met al onze regiopartners – verder verdiepen. Studenten kunnen meewerken aan een van de projecten of hun comakership bij een lectoraat doorlopen. Het lectoraat Urban Innovation heeft een minor ontwikkeld. Zo vloeit de kennis vanuit ons onderzoek direct door naar het onderwijs en leiden we professionals op die na hun afstuderen over de allerlaatste inzichten vanuit onderzoek beschikken. 

  Zo werken in onze minor en fieldlabs alle partijen samen

  Samenwerking in de regio

  Onze lectoraten doen veel in de regio Flevoland, dat is ook te zien aan onze samenwerkingsverbanden. Kortom, met én voor de regio! Van samenwerken met de gemeente Almere tot en met de provincie Flevoland. Het programma Urban Innovation draagt bij aan netwerkinnovatie, omdat alle vijf O’s samenwerken in het programma én de fieldlabs: van overheid, onderwijs tot onderzoek en van ondernemer tot omwonenden. Met als doel dat innovaties op het snijvlak van fysieke en sociale opgaven sneller worden gerealiseerd, duurzamer beklijven en bewoners dat ook zichtbaar(der) merken.   

  Lees meer over onze samenwerkingsverbanden

  Contact

  Meer weten?

  Wat kunnen onze onderzoekers voor jou betekenen? Onderzoek dit samen met ons! Neem contact op met de directeur (waarnemend) van het kenniscentrum, Hasib Moukaddim.

  Nieuws

  Blijf op de hoogte

  Digitalisering in de zorg

  8 maart 2023

  Social Work studenten spelen digitaliseringsgame

  17 februari 2023

  Wat doet groen met je brein?

  1 december 2022

  Eerstegeneratiestudenten

  30 november 2022

  Gezondheidsverschillen verkleinen door integrale aanpak

  8 november 2022

  Onderzoek naar de steden van de toekomst

  7 november 2022

  Chiel van der Veen benoemd tot lector Urban Care & Education

  4 november 2022
  Charlotte Vissenberg

  Openbare les associate lector Windesheim: Met een goede trampoline spring je hoger

  13 oktober 2022
  Logo Omroep Flevoland

  Almere pakt Maatschappelijke Diensttijd op eigen wijze aan

  20 september 2022

  Taal in de stad en een minibieb

  24 juni 2022

  Evert-Jan Velzing benoemd tot lector Urban Innovation

  13 juni 2022

  Kunstmatige intelligentie – Eng of prachtig?

  19 mei 2022

  Modeshow met een boodschap als afsluiter van de minor Urban Innovation

  14 maart 2022
  Logo Omroep Flevoland

  Windesheim helpt mkb met onderzoek

  28 februari 2022

  Windesheim verenigt krachten voor innovatie in Flevoland

  14 februari 2022