Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Week van het jonge kind 2024

  • 29 februari 2024
Banner image

Van 15 tot en met 19 april 2024 organiseert hogeschool Windesheim in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek en het ROC van Flevoland de Week van het Jonge Kind voor professionals die werken met en voor het jonge kind in Almere. Het thema van dit jaar is ‘Kans voor het jonge kind’. 
 
Op dinsdag 16 april is er een boekenclub in de avond. Op vrijdag 19 april sluiten we de week af met de jaarlijkse Dag van het jonge kind, de conferentie voor professionals met inspirerende lezingen en workshops.  
 
Jonge kinderen zien overal kansen om te spelen en de wereld te ontdekken. Aan ons de taak om kansen te creëren voor alle kinderen, ook wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. De hele keten van kinderopvang, JGZ, logopedie tot en met het basisonderwijs speelt hier een cruciale rol in en werkt samen aan een kansrijke omgeving en hoge pedagogische kwaliteit. Kom meepraten en denken over dit onderwerp bij de boekenclub en/of de conferentie!

Programma conferentie 19 april

Charlotte Vissenberg, associate lector Klantenperspectief in ondersteuning en zorg, start de dag met een lezing over het opgroeien van jonge kinderen in diverse omstandigheden. Aansluitend worden er verschillende workshops aangeboden, zoals voorleescoördinator kinderopvang, een workshop van JGZ Almere, Dag arrangementen op de BSO en nog veel meer interessante onderwerpen. We sluiten de ochtend af met een inspiratielunch waarbij je bij verschillende ronde tafelsessies kunt aanschuiven. 

Locatie en tijd 

  • Vrijdag 19 april 2024 van 09.00-12.30 uur. 
  • Inspiratielunch van 12.30-13.30 uur (graag vooraf apart aanmelden). 
  • Er zijn geen kosten voor deelname. 
  • De Nieuwe Bibliotheek Almere, Stadhuisplein 101. 

Boekenclub

Boekenclub dinsdag 16 april 2024 ‘Samenwerken aan pedagogische kwaliteit’ 
Het centrale thema van deze eerste boekenclub is coachen van professionals in de praktijk van het jonge kind. IJsbrand Jepma deelt zijn ideeën over coachen en samenwerken aan de pedagogische kwaliteit naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘Wat leert mijn kind bij jullie?’
 
Via betekenisvolle vraagstukken en werkvormen verkennen de deelnemers de dagelijkse praktijk van coachen van het jonge kind. Er is volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen tijdens dialoogtafels. We sluiten deze eerste boekenclub af met een gezellige borrel.

De boekenclub is interessant voor: (pedagogisch) coaches / beleidsmedewerkers, pedagogen, leidinggevenden, intern begeleiders en praktijkbegeleiders voor toekomstige professionals.  
Er zijn geen kosten voor deelname, aanmelden kan via dit formulier.  
Het boek ‘Wat leert mijn kind bij jullie?’ kun je zelf aanschaffen, bijvoorbeeld bij boekhandel Stumpel in Almere(opent in nieuw tabblad). Leestip: hoofdstuk 6 en 7.  

Locatie en tijd

  • Dinsdagavond 16 april 2024, 18.45 uur inloop, 19.00–21.00 uur
  • Windesheim in Almere

Aanmelden

Meld je snel(opent in nieuw tabblad) aan voor de conferentie, de inspiratielunch en/of de boekenclub!

Fototentoonstelling Veerkrachtig ouderschap

Bekijk de reizende fototentoonstelling ‘Veerkrachtig ouderschap’ van Flevi’s kenniswerkplaats Jeugd.
Deze fototentoonstelling is te zien in de Nieuwe Bibliotheek tijdens de Week van het jonge kind. De portretten en bijbehorende verhalen geven de veerkracht weer in het leven van kinderen en hun gezin. De fototentoonstelling is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Flevoland Monitor 2024: krapte vraagt om keuzes in de regio

25 april 2024
Teaser image

‘Sterk aan het Werk’ wint Bridge of Fame Award

25 april 2024
Teaser image

14 miljard aan potentie voor mkb beschikbaar

23 april 2024
Teaser image

Ad-opleiding hielp Deborah bij switch van toerisme naar zorg

19 april 2024
Teaser image

Meer impact met onderzoek door samenwerking

18 april 2024