Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Onderzoek Logt u even in

  • 19 juni 2024
Banner image

Een robot als gezelschap voor dementerende ouderen. Een AED die door een drone snel op de juiste plek wordt geleverd. Toekomstmuziek? Hier en daar is dit al werkelijkheid. Digitalisering speelt een steeds grotere rol in ondersteuning en zorg. 

Digitale platforms

Huisartsen, ziekenhuizen, apotheken en welzijnsprofessionals maken steeds vaker gebruik van digitale platforms voor de communicatie tussen zorgprofessionals en zorgvragers. In theorie biedt dat de mogelijkheid dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. 
Maar is dat zo? Het lectoraat Klantenperspectief in ondersteuning en zorg onderzocht in het onderzoek “Logt u even in?” digitale platforms. Wat zijn de ervaringen van gebruikers en wat hebben ze nodig? 

Samenwerking verbeteren

In de praktijk blijkt de digitale samenwerking met behulp van platforms niet altijd goed te werken. Soms lijkt het platform het doel te zijn, in plaats van het oplossen van een bestaand probleem. 
Logt u even in? maakt duidelijk aan welke voorwaarden de digitale platforms moeten voldoen om succesvol gebruikt te kunnen worden door alle gebruikers, van patiënten tot artsen en zorgmanagers. Op basis van het onderzoek is de praktijkhandreiking ‘Digitaal samenwerken in welzijn en zorg’ ontwikkeld. Hiermee wordt de samenwerking tussen verschillende gebruikers van digitale platforms verbeterd. 

Meer weten? Kijk op deze pagina

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘De kern van de Eigen leerroute? Als student zelf de regie voeren’

9 juli 2024
Teaser image

Slimme oplossingen op Innovation day

5 juli 2024
Teaser image

Keuzemodule familiebedrijven beschikbaar voor mbo-studenten

1 juli 2024
Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024