Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

eHealth in Flevoland

  • 3 oktober 2024
Banner image

Geef uw mening over eHealth in Flevoland!

Digitalisering in zorg en welzijn wordt steeds meer de norm. Maar voor veel cliënten is het gebruik van digitale technologie nog niet zo vanzelfsprekend. Ook professionals worstelen er regelmatig mee. Om de inzet van eHealth te stimuleren en passend en toegankelijk te maken, is de regio Flevoland een project gestart met als doel de beoogde eHealthdoelen vanuit het Regioplan IZA gezamenlijk goed neer te zetten. 

Hiervoor zijn onderzoekers van hogeschool Windesheim in Almere gestart met een onderzoek dat de stand van zaken rondom eHealth in de regio zichtbaar maakt, lessen en leerervaringen wil delen en gezamenlijk wil leren over hoe eHealth in Flevoland kan worden bevorderd.

Wij willen ook u heel graag vragen om bij te dragen aan dit onderzoek door een korte vragenlijst in te vullen. 

Doe mee en vul de vragenlijst in(opent in nieuw tabblad)

Met dit onderzoek willen we:

  1. Leerzame voorbeelden van eHealth toepassingen en implementaties in kaart brengen. Het gaat dan om voorbeelden binnen, maar ook buiten de regio. Door lessen en leerervaringen te delen, willen we bijdragen aan oplossingen voor uitdagingen in eHealth-projecten. 
  2. Belemmerende en bevorderende factoren vanuit het perspectief van cliënten zichtbaar maken. Bijvoorbeeld vanuit ervaringen die zij hebben met apps zoals Spreekuur.nl , MedGemak of Mijngezondheid.net. Als we kansen, mogelijkheden, vragen en behoeften van cliënten in beeld hebben, kunnen we daarop beter anticiperen en oplossingen ontwikkelen.
  3. Onderwijs ontwikkelen dat de transformatie naar meer en beter werken met eHealth ondersteunt. Uit de lessen en leerervaringen van de leerzame voorbeelden en het onderzoek onder cliënten ontwikkelen we onderwijs dat zorgprofessionals helpt om hun kennis over eHealth te verbreden en verdiepen en de toepassing ervan vergemakkelijkt.

De lessen uit ons onderzoek worden besproken tijdens de leercafés van Zorgzaam Flevoland(opent in nieuw tabblad) en samen vertaald naar een aanpak. Onze eerste bijdrage aan de leercafés is op 21 november, aanmelden kan via deze link(opent in nieuw tabblad). We hopen dat u aanschuift om samen met ons te leren en ervaringen uit te wisselen!

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het lectoraat Klantenperspectief in Ondersteuning en Zorg: onderzoekers Tristan Koenders, Anne Thijssen, Andy Lynch-Bouwmeester en Lalash Tahir en projectleider Renate Werkman. 

Wilt u meer weten over dit onderzoek of meedenken? Stuur dan een e-mail naar Lalash Tahir(opent in nieuw tabblad)

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

Windesheim staat met tweede plaats in Keuzegids HBO tien jaar aan de top

7 november 2024
Teaser image

Nieuwe directeur Kenniscentrum Bewegen & Educatie

7 november 2024
Teaser image

Hoogste tevredenheid over studeren met ondersteuningsbehoefte bij Windesheim

25 oktober 2024
Teaser image

Darren is de 5000ste student met een diploma van Windesheim in Almere

15 oktober 2024
Teaser image

Meer oog voor ongekend talent door sociale innovatie

14 oktober 2024