Twee professonials die met elkaar praten

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor agogen: specifiek voor sociaal pedagogisch hulpverleners, sociaal werkers en maatschappelijk werkers.

Het gaat hier om professionals die herstelondersteunende behandeling en begeleiding willen geven aan mensen met verslavingsproblematiek en/of psychiatrische problematiek en die de aantekening GGZ-agoog willen behalen. Voorbeeld van organisaties: GGZ ,VZ, RIBW, LVB, ouderenpsychiatrie.

Voor wie is het instroomassessment?

Een instroomassessment is interessant als je werkervaring hebt als GGZ-agoog.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan de voorwaardelijke criteria:

  • Een diploma SPH (of IW of HBO-J) of MWD, Social Work, Pedagogiek, Toegepaste Psychologie, Creatieve Therapie, Godsdienst-Pastoraal werk, Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD), Creatief Educatief Werk of Cultureel Werk.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in een hbo-functie in één van de circuits van de GGZ (volwassenpsychiatrie, forensische psychiatrie, kinder-jeugdpsychiatrie, ouderenpsychiatrie, verslavingszorg).
  • Sinds het behalen van het diploma SPH of MWD, Social Work, Pedagogiek of Toegepaste Psychologie aan deskundigheidsbevordering hebben gedaan die specifiek is gericht op doelgroepen in de GGZ.

Informatie over het instroomassessment 

Bewijs van deelname

Ook beroepsgroepen zoals verpleegkundigen zijn welkom en kunnen een bewijs van deelname voor de GGZ-agoog behalen (zonder SPH/MWD-specificatie).

Enthousiaste deelnemers

De cursus is onder meer succesvol aangeboden aan medewerkers van Lister. Zij waren zeer enthousiast. Twee cursisten maakten een presentatie over wat zij leerden en waarom ook jij de cursus zou moeten volgen.

Bekijk de presentatie