Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

GGZ-agoog (certificaat GGZ-agoog)

 • Deeltijd
 • Cursus
 • 6 maanden

Is deze studie echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan voor (onderdelen van) de studie
Introductie

Wat leer jij straks in deze cursus?

In jouw werk als GGZ-agoog heb je behoefte aan specifieke vaardigheden en kennis. In deze cursus leer je nieuwe sociaal-agogische methodieken en krijg je kennis aangereikt over actuele thema's als herstel-ondersteunende zorg en de vermaatschappelijking van psychisch kwetsbare mensen. Windesheim houdt deze kennis up-to-date door het intensieve contact dat we onderhouden met GGZ-, VZ- en LVB-instellingen in de regio.  

De cursus is geaccrediteerd door Hobéon(opent in nieuw tabblad). De registratie vormt een kwaliteitskeurmerk dat helpt om professionals te herkennen. Om dit certificaat te behalen, heb je keuze uit twee verschillende opleidingstrajecten. Welk traject het meest geschikt is, hangt af van jouw opleiding en voorkennis. 

Persoonlijk adviesgesprek

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

De cursus GGZ-agoog is modulair opgezet, wat je op locatie doet is afhankelijk van de route die je volgt.

Het assessment GGZ agoog
Start eind augustus: lesdag woensdag
Start februari: lesdag maandag

Profilering GGZ-agoog en Psychiatrie, Verslaving en Samenleving
13 lesdagen
Start september, lesdag maandag op onze locatie in Zwolle
Start februari, lesdag woensdag op onze locatie in Zwolle
De module wordt ook online aangeboden

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe op je cv

Ben je in het bezit van een voorwaardelijk hbo-diploma? Dan ontvang je, als je een van twee trajecten hebt afgerond, het certificaat GGZ-agoog. 

Na de cursus beheers je diverse skills. Denk aan systeembenadering, herstel en rehabilitatie, (basis)kennis van medicatie en begeleidingstechnieken, zoals motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht werken.

Kosten

STAP-budget

Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig dat je van ons ontvangt na je aanmelding. Dit kan soms even duren. Start de opleiding al binnen 4 weken? Dan ontvang je het STAP-aanmeldingsbewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar, op = op. Wacht daarom niet te lang met je aanmelding en zorg dat je goed bent voorbereid als je het STAP-budget aanvraagt.

Lees meer over hoe je het STAP-budget aanvraagt

Wat kost de cursus?

De kosten zijn afhankelijk van het traject dat je kiest. Kies je voor het volgen van de twee modules, dan betaal je €3.150,- voor Pyschiatrie, Verslaving en Samenleving en €1.575,- voor Profilering GGZ-agoog. Kies je voor het instroomassessment, dan betaal je € 2.190,-. 

Wist je al dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany

Maatwerk en Incompany voor je organisatie
Wil je met jouw organisatie aan de slag met leren en ontwikkelen? Je medewerkers of teams stimuleren een stap in hun professionele ontwikkeling te zetten? We helpen je daar graag bij!

Mail naar gw-contractactiviteiten@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

 

 

 

 

Praktisch

Heb je nog vragen?

App, bel of mail ons.
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden

Start en meld je nu aan

De cursus GGZ-agoog is modulair opgezet. Om het certificaat te behalen, kun je 2 routes volgen. Route 1: je meldt je aan voor het instroomassessment. Route 2: je meldt je aan voor zowel de module Profilering GGZ-agoog als de module Psychiatrie, verslaving en samenleving. Houd bij het kiezen van het startmoment er rekening mee dat je de cursus kunt beginnen met de module Psychiatrie, verslaving en samenleving.

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 2190,00

In een instroomassessment toetsen we in hoeverre je specifieke competenties en daaraan gekoppelde kennis en vaardigheden al hebt verworven in de praktijk. Als blijkt dat je beschikt over de competenties van de GGZ-agoog, ontvang je het certificaat GGZ-agoog. Als de competenties nog niet of deels zijn behaald, krijg je advies voor nascholing. 

Inschrijven kan tot uiterlijk 14 dagen voor de start van het assessment.

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 1575,00

De GGZ-agoog is gericht op een participatiesamenleving, waarin mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid of een verslaving meedoen en waarin hun ervaringskennis wordt benut. Meld je aan voor deze module en leer werken met nieuwe sociaal-agogische methodieken.

 

Deze module komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV. Je hebt hiervoor een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de module al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Lees meer op www.windesheim.nl/stap.

 • Module
 • Deeltijd
 • 6 maanden
 • € 3150,00

Meld je aan voor deze module en verdiep je in de inzichten van de nieuwe GGZ. Je zoekt samen met je cliënt en zijn of haar sociale netwerk naar antwoorden. En je leert nieuwe termen, onderliggende theorieën en alles over hoe je herstelondersteunende zorg aanpakt.