Student die aan het bellen is

Organisatie en bestuur

Windesheim heeft ruim 22.000 studenten, duizenden cursisten en tweeduizend medewerkers en is een van de grotere hbo-instellingen in Nederland.

Wij richten ons op onderwijs, onderzoek en ondernemen. Dit is georganiseerd binnen verschillende domeinen. Domeinen bestaan uit aan elkaar verwante opleidingen en kenniscentra, waarin het onderzoek plaatsvindt. Naast de vestiging in Zwolle heeft onze nevenvestiging in Flevoland ook een ruim aanbod in onderwijs, onderzoek en ondernemen. Twee diensten ondersteunen de primaire processen. Welke domeinen en diensten er zijn leest u af in het organogram.

 

Onder het domein Business, Media en Recht valt tevens het Windesheim Honours College. Zij verzorgen een internationale hbo-opleiding met een volledig Engelstalig programma.

Lees meer over het Windesheim Honours College

Het bestuur

Het College van Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van Windesheim. De leden hebben diverse portefeuilles. Onder het College van Bestuur functioneren directeuren die de ondersteunende diensten, domeinen en Windesheim in Almere aansturen. Domeinen, diensten en Windesheim in Almere zijn resultaatverantwoordelijke eenheden met een eigen management.