Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Sociaal Werk in de Zorg in Zwolle (voltijd en duaal)

 • Duaal & Voltijd
 • Associate degree
 • September
 • Zwolle
 • 2 jaar

Heb jij hart voor mensen en wil je hen op een praktische manier de helpende hand bieden? In onze 2-jarige Associate degree Sociaal Werk in de Zorg in Zwolle leer je de vaardigheden om dit te doen.

Met een open blik ga je uitzoeken hoe iemand de regie over zijn of haar leven (terug)krijgt. De zorg wordt steeds complexer en begeleiders krijgen vaker een coördinerende rol. We leren je om vanuit de behoeften van de cliënt te denken en een plan te maken, praktisch en innovatief. Je voert uit, evalueert, denkt én doet!

Proefles en meelopen    Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Sociaal Werk in de Zorg

Highlights opleiding

 • De Associate degree Sociaal Werk in de Zorg van Windesheim is praktijkgericht: je doet 2 dagen volop praktijkervaring op in het werkveld met een baan (duaal) of op een stageplek (voltijd).
 • Je voert jouw toetsopdrachten uit binnen jouw praktijkplek en verbind daarmee de theorie direct aan de praktijk.
 • De opleiding is kleinschalig: docenten met praktijkervaring gaan vol voor jouw toekomst.
 • Sociaal Werk in de Zorg is een hbo-topopleiding (Keuzegids 2023).

In 2 jaar naar hbo-niveau

Afbeelding zegel beste Ad’sEen Associate degree is een hbo-opleiding waarin je in 2 jaar leert wat er in de praktijk echt toe doet. En dat doe je op niveau 5: dé studienuance tussen bachelors (niveau 6) en mbo (niveau 4) in. Opgestart samen met het werkveld, zodat jij ook echt die kennis opdoet die je straks nodig hebt. Investeer je hierna nog 2 jaar extra, dan heb je bovendien je volledige bachelordiploma.

Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Na het behalen van je Associate degree Sociaal Werk in de Zorg weet je hoe je mensen met elkaar, met hun netwerk én hun omgeving verbindt. Je helpt mensen om op eigen benen te staan en weer mee te doen in de samenleving. Je helpt ze hun kracht te ontdekken én te benutten. Ga bijvoorbeeld aan de slag als:

 • persoonlijk ondersteuner gehandicaptenzorg
 • buurtcoach
 • activiteitenbegeleider ouderenzorg
 • mantelzorgbegeleider
 • participatiecoach bij de gemeente
 • begeleider Regionale Instelling voor Beschermd en Begeleid Wonen

Werkveld

Het werkveld van sociaal werk in de zorg verandert en jij verandert mee! De vraag naar zelfsturende medewerkers met veel praktijkervaring én hbo-vaardigheden groeit. Bij Sociaal Werk in de Zorg leiden we je daarom op tot een zelfstandige en nieuw soort sociaal werker.

We spelen in op alle actuele en maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de groeiende behoefte aan gevarieerde vormen van hulpverlening. Denk aan het begeleiden van mensen met psychosociale problemen, aan jongeren met een handicap of aan ouderen die graag thuis willen blijven wonen. Je kunt straks bijvoorbeeld werken bij organisaties die begeleiden bij wonen of werken, op een praktijkschool, bij een wijkteam, een gemeente of bij mensen thuis.

 

 

Doorstuderen

Smaak te pakken na de Associate degree Sociaal Werk in de Zorg? Studeer door en ga voor je bachelor! Je kunt soms instromen in het derde jaar van een aansluitende hbo-opleiding. Na 2 jaar extra studie heb je dan je bachelordiploma op zak! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) waar je zo’n bachelor volgt. Bij ons kun je in ieder geval gaan voor:

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Houd ook rekening met kosten voor een vrijwillige introductieweek (€ 125,-) en boeken (€ 300,- voor de hele opleiding).

Bekijk wat studeren je kost

Startdata

1 februari 2023
4 september 2023

Introductie

Van 28 tot en met 30 augustus is de Bruisweek in Zwolle. Hét moment om de school, de stad, het studentenleven en je toekomstige studiegenoten te leren kennen!

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Ik vind het heerlijk om op de campus rond te lopen

Elise Ottenbros

derdejaars, Verpleegkunde

Social Work geeft mij de tools om te reflecteren

Jessica Brugman

student, Social Work

Als je de tijd neemt voor iemand, dat is zo inspirerend

Judith van Gelder

derdejaars, Social Work

Je weet echt waarvoor je het doet

Wigo Prust

tweedejaars, Social Work
Ervaringsverhaal van Niels Wieringa over Social Work in Zwolle

Ik wil helpen mensen in hun eigen kracht te zetten

Niels Wieringa

afgestudeerd, Social Work

Maak kennis met...

Windesheim én de studentenstad Zwolle! Van gezellige terrasjes tot leuke kroegen: het bruist in Zwolle. En al helemaal tijdens de Bruisweek, de jaarlijkse introductieweek. Tijdens deze week leer je de opleiding, de stad en je toekomstige studie- en stadsgenoten kennen. Bekijk de video waarin we je in vogelvlucht meenemen over de campus. Zie jij jezelf hier al rondlopen? In gebouw C volg jij de meeste lessen. 

Studeren in Zwolle    Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Social Work in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle

Social Work in Almere (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Almere

Verpleegkunde in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle