Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Social Work in Almere (voltijd)

 • Voltijd
 • Bachelor
 • September
 • Almere
 • 4 jaar

Open dag

Dinsdag 11 april (online) en zaterdag 15 april (Hospitaaldreef 5 en Stadhuisstraat 18 in Almere)

In de hbo-opleiding Social Work in Almere leer je hoe je mensen begeleidt om hun leven (weer) op de rails te krijgen. Iedereen heeft weleens hulp nodig. En om verschillende redenen. 

Problemen die variëren van huiselijk geweld tot schulden en van verslaving tot opvoedproblemen. Bij Social Work leer je hoe je mensen ondersteunt, zodat ze hun problemen kunnen aanpakken. Sta je open voor mensen en kun je je makkelijk in anderen inleven? Kun je goed luisteren en houd je van teamwork? Dan is deze hbo-opleiding iets voor jou.

Proefles en meelopen   Download flyer(opent in nieuw tabblad)   Open dag

Studieprogramma

Studieprogramma Social Work

Social Work in Almere is een brede hbo-opleiding. Je doet alle kennis en vaardigheden van een sociaal werker op aan de hand van echte cases uit de praktijk. Je leert ook jezelf goed kennen. Je kunt kiezen uit drie specialisaties: Jeugd, Zorg of Welzijn & samenleving.

Highlights opleiding

 • De praktijk staat centraal. Zo ga je op werkbezoek en werk je aan cases voor echte opdrachtgevers.
 • In het 2e, 3e en 4e jaar loop je stage bij een organisatie naar keuze. Denk aan een wijkteam, Bureau Jeugdzorg, een steunpunt voor huiselijk geweld of een penitentiaire inrichting.
 • Doe een deel van je studie in Finland, Engeland, Marokko, Zuid-Afrika of Suriname. Of werk tijdens de minor International Sustainable Development aan een ontwikkelingsproject in bijvoorbeeld Panama of Zambia.
 • Bepaal je eigen richting en kies voor een specialisatie als forensic social work, onderwijsontwikkeling of zorgprocessen.
 • Je studeert bij de op één na beste grote hogeschool van Nederland.
Toelating en aanmelden
Na je studie

Beroepen

Na de opleiding Social Work werk je met kinderen en/of jeugdigen, in de zorg of in de wijk. Een enorm breed en afwisselend werkveld. Maar wat is nu de rode draad die door alle functies loopt? Als social worker heb je geleerd om te verbinden: je weet mensen met elkaar, hun netwerk én omgeving in contact te brengen. Je hebt lef en weet van aanpakken. In al deze functies help je mensen om op eigen benen te staan. Ga bijvoorbeeld na je bachelor aan de slag als:

 • Gezinsbegeleider of jeugdhulpverlener
 • Maatschappelijk werker
 • Opvoedkundige
 • Woonbegeleider
 • Re-integratie begeleider

Werkveld

Jouw werk is nooit saai: je ontmoet veel mensen, uit diverse culturen, van alle leeftijden en in allerlei uiteenlopende situaties. Je werkt bijvoorbeeld straks als gezinsvoogd voor uit huis geplaatste kinderen of als jeugdreclasseerder voor jongeren die een delict hebben gepleegd. Maar je kunt later ook aan de slag in de verslavingszorg of bij justitie. Of denk aan een woongroep waar je jongeren begeleidt met een lichamelijke of verstandelijke handicap. En in de wijk begeleid je vluchtelingen bij het vinden van hun plek in onze samenleving of help je iemand om zijn financiële situatie weer op orde te krijgen.

Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. De werkgelegenheid trekt aan door verschuivingen in het werkveld, door de vergrijzing en door de toestroom van vluchtelingen, en doordat veel oudere sociaal werkers met pensioen gaan.

Doorstuderen

De smaak te pakken na de hbo-opleiding Social Work? Studeer door en ga bijvoorbeeld voor een (universitaire) master! Check www.studiekeuze123.nl(opent in nieuw tabblad) om te zien waar je zo’n master volgt. Alvast een voorzetje van ons voor na je hbo-studie:

Baankans

89%

vond een baan binnen het vakgebied van de studie

Startsalaris

€ 2.300,-

bruto, op basis van 31 uur per week

Praktische informatie

Collegegeld

Je betaalt elk jaar collegegeld. In 2023-2024 is dat € 2.314,-. Ga je voor het eerst studeren? Dan betaal je in het eerste jaar de helft van het collegegeld.

Daarnaast maak je kosten voor je laptop en eventuele excursies. Je bent in het eerste jaar ongeveer € 300,- aan kosten kwijt voor boeken.

Bekijk wat studeren je kost

Startdatum

4 september 2023

Introductie

Op 30 en 31 augustus 2023 vindt de Almeerse Take Off (ALTO) plaats! Maak kennis met je klas, docenten, opleiding, studentenverenigingen en de stad Almere.

Check de introductie

Ervaringen

Ervaringen van onze studenten

Social Work geeft mij de tools om te reflecteren

Jessica Brugman

student, Social Work

Als je de tijd neemt voor iemand, dat is zo inspirerend

Judith van Gelder

derdejaars, Social Work

Je weet echt waarvoor je het doet

Wigo Prust

tweedejaars, Social Work
Ervaringsverhaal van Niels Wieringa over Social Work in Zwolle

Ik wil helpen mensen in hun eigen kracht te zetten

Niels Wieringa

afgestudeerd, Social Work

Het leukste aan Windesheim is dat de sfeer heel goed is

Studenten Social Work

Over hun favorieten, tas en stellingen

Rink is student Social Work en studentcoach

Rink de Jong

tweedejaars, Social Work

Niet hoeven kiezen tussen studeren en topsport

Silas de Jong

e-sporter en Social Work student

Je ontmoet hier veel verschillende mensen

Melissa van Gellecom

derdejaars, Social Work

Werken met mensen? Dit is de breedste opleiding

Amber Pastoor

tweedejaars, Social Work

Maak kennis met...

Windesheim én de studentenstad Almere! Van gezellige terrasjes tot het gebouw waar jij les krijgt. Volg de opleiding op Instagram(opent in nieuw tabblad) of bekijk de video waarin Shanté een doorsnee dag van een eerstejaars student Social Work laat zien. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

Studeren in Almere   Vraag opleidingsvideo aan(opent in nieuw tabblad)

Toch nog even verder kijken?

Pedagogisch Educatief Professional in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere

Sociaal Werk in de Zorg in Almere (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree in Almere

Social Work in Zwolle (voltijd)

Voltijd, Bachelor in Zwolle