Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle (deeltijd)

Banner image

Aanmelden kan t/m 31 augustus

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Na havo, vwo of mbo

Als je een mbo-, havo- of vwo-diploma én het juiste profiel op zak hebt, kun je meestal starten. Vaak geldt er ook een werk(ervarings)eis. Past je profiel niet, bekijk dan of een deficiëntie- of 21+ toets iets voor je is. Bekijk hieronder hoe het zit bij de Lerarenopleiding Nederlands in deeltijd.

Intake

Intakegesprek

Wij vinden het belangrijk dat de studie die je kiest bij jou en je situatie past. Starten met een deeltijdopleiding betekent vaak dat je werk, privé en studie intensief combineert. Daarom houden we samen een intake. Dit helpt je bij het nemen van een bewust besluit. We nemen de tijd om met je te spreken over jou als persoon, je verwachtingen én je match met de opleiding. Als je je aanmeldt via Studielink, ontvang je van ons een uitnodiging.
Deficiëntietoets en 21+

Een ander profiel?

Heb je een opleiding op het oog die je graag wilt volgen én een diploma op zak waarmee je aan het hbo mag studeren? Maar heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst samen moeten kijken of je kennis van vakken up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze studie met succes kunt volgen én afronden.

Check of dit een optie is

Starten na 21+ toets

Wil je aan het hbo studeren, maar mis je een diploma waarmee je mag starten? Voor studiekiezers die 21 jaar of ouder zijn bestaat er een optie om alsnog te starten met een studie. Met de 21+ toets kijken we samen of dit met jouw studiesucces in het vizier realistisch is. Onze toetsen bestaan uit een algemeen én studiespecifiek deel. Het algemene deel is voor al onze opleidingen gelijk: een capaciteitentest en taaltoets Engels.

Starten via 21+ iets voor jou?

Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

Checklist buitenlands diploma