Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / ENABLE DEM: Learning communities om innovaties in dementiezorg te accelereren

ENABLE DEM: Learning communities om innovaties in dementiezorg te accelereren

  •   Leven Lang Ontwikkelen
  •   1 augustus 2022 - 31 juli 2027

Hoe bevorderen bestaande leergemeenschappen in de dementiezorg een leven lang leren en innovatie? En hoe kunnen ze duurzaam worden ingezet?

Thuis wonen met dementie

Thuis blijven wonen is vaak de wens van mensen met dementie, omringd door een ondersteunende omgeving. Zorgprofessionals spelen een belangrijke rol bij het creëren van leefomgevingen die het mogelijk maken om goed te leven met dementie. Ze zijn echter vaak onvoldoende uitgerust of gefaciliteerd om dit te doen. Verschillende manieren van leren en ontwikkeling zijn nodig om innovatie in dementiezorg te versnellen. Leergemeenschappen bieden mogelijkheden om samen te werken met meerdere belanghebbenden in de dementiezorg om gezamenlijk te leren, te werken en te innoveren.

In dit project doen we onderzoek naar al vier bestaande leergemeenschappen op het gebied van dementiezorg: Goed leven met Dementie Zwolle, Dementievriendelijk Meppel, Expertisecentrum Dementie & Technologie Eindhoven en DementieNet Nijmegen.
Hoe dragen ze bij aan een leven lang leren en aan meer innovatie? Hoe richt je ze in? En hoe kun je ze in plaats van meer projectmatig juist duurzaam inzetten?

Doel

Het doel is om deze communities te ondersteunen en aan elkaar te verbinden om samen kennis uit te wisselen, maar ook om uit te vinden hoe zulke multistakeholder learningcommunities überhaupt functioneren. 

Meer weten?

Neem contact op met Tijmen Schipper, senior onderzoeker Leven Lang Ontwikkelen

Stuur Tijmen een mail(opent in nieuw tabblad)