Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Dr. Menno Vos, lector

  • Lectoraat Leven Lang Ontwikkelen
Banner image

Menno Vos is lector Leven Lang Ontwikkelen bij hogeschool Windesheim sinds september 2019. Eerder was hij onder andere associate lector Sociale Innovatie en docent HRM bij Windesheim, senior onderzoeker bij het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Volg Menno op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

In zijn onderzoek richt hij zich voornamelijk op hoe organisaties hun medewerkers kunnen stimuleren om zich te blijven ontwikkelen in de snel veranderende arbeidsmarkt. Wat vraagt dat van alle medewerkers qua kennis, vaardigheden en houding? Hoe creëer je als organisatie een leercultuur waarin leren vanzelfsprekend(er) wordt? Hoe ontwikkel je leer-werkarrangementen waarin het werkveld, onderwijs en andere relevante stakeholders beter met elkaar kunnen samenwerken? 

Opleiding

Menno heeft Social and Organizational Psychology gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is aan dezelfde universiteit in 2008 gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit op de werkplek. 

Onderzoekservaring

In zijn onderzoek werkt Menno – vaak samen met andere kennisinstellingen – toe naar oplossingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Hiertoe werkt hij nauw samen met de beroepspraktijk en het onderwijs, om die kennis daar meteen een plek te geven.

Lees meer over het lectoraat Leven Lang Ontwikkelen