Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO)

Platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO)

  •   Digital Business & Society
  •   1 juni 2022 - 30 september 2023

Het platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO) bevordert samenwerking tussen ICT-onderzoeksgroepen van hbo-instellingen, bedrijven, burgers en maatschappelijke instellingen. 

  • Lectoraat: Digital Business & Society
  • Soort onderzoek: praktijkgericht
  • Partner: Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Saxion, Avans Hogeschool, Hogeschool Utrecht
  • Mogelijk gemaakt door: Regieorgaan SIA en HBO-I

Aanleiding Platform Praktijkgericht ICT-onderzoek (PRIO)

Het platform is ontstaan als sparringspartner voor de landelijke maar ook regionale Kennis- & Innovatie-Agenda’s voor hbo-kennis en -kunde van ICT-onderzoek. Als netwerk kunnen de lectoraten good practices met elkaar delen en met elkaar hun impact vergroten.

Dit doen we door middel van vijf thema’s: Learning & Education, Responsible Application of Data & AI, Digital Cities & Communities, Health & Wellbeing, en Cybersecurity. 

Doelstelling en uitvoering

Het doel van het platform om een gezamenlijke onderzoeksagenda te ontwikkelen met maatschappelijk relevante thema's. Dit doen wij in samenwerking met het werkveld en andere lectoren-platformen. Ook wil het platform de zichtbaarheid verhogen in het ICT praktijkgericht onderzoek, met als uiteindelijke doel de effectieve integratie van onderzoek in het onderwijs en de lancering van nieuwe opleidingen en opleidingsvormen

Regieorgaan SIA

Het Regieorgaan SIA(opent in nieuw tabblad) bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen door onderzoek te financieren en samenwerkingen tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren.

Logo Regieorgaan SIA

HBO-I

Stichting HBO-I is een netwerkorganisatie en legt de nadruk op het verbinden van aangesloten opleidingen en het bevorderen van samenwerking met relevante stakeholders, waaronder hogescholen, bedrijven en brancheorganisaties. 

Meer informatie?

Neem contact op met Dr.ir.Erik Fledderus, lector Digital Business & Society

Dr.ir.Erik Fledderus
e.fledderus@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)