Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Measurement Methods for Life Time Predictions (MMLTP)

Measurement Methods for Life Time Predictions (MMLTP)

  •   Digital Business & Society
  •   1 september 2023 - 31 augustus 2025

In dit project spelen wij een cruciale rol in het leiden van toegepast onderzoek op het gebied van levensduur assessments, slijtage en wrijving.

Aanleiding Measurement Methods for Life Time Predictions

Eén van de drijfveren achter dit huidige project is het verdiepen van toegepaste kennis met betrekking tot in-situ testconcepten, om de betrouwbaarheid van verschillende lagers te bepalen gedurende de beoogde levensduur.

Een tweede motivatie/uitdaging komt voort uit het onderzoek naar smeermiddelen voor lagers die niet alleen mechanisch, maar ook elektrisch worden belast. Een treffend voorbeeld hiervan is te vinden in omvormer-gestuurde motoren, die in verschillende technische gebieden worden gebruikt, zoals elektrische voertuigen (EV's), waarin het opgewekte elektrische veld invloed heeft op de lagers. Om een geschikt smeermiddel te kiezen, is gedegen kennis van de elektrische degradatie van het smeermiddel noodzakelijk.

MMLTP staat voor Measurement Methods for Life Time Predictions (MMLTP). De verkregen kennis vanuit het onderzoek zetten wij in om levensduur te kunnen voorspellen en predictive maintenance te realiseren. We voeren het project uit in nauwe samenwerking met industriële partners.

Doelstelling en uitvoering

Het is ons doel om meetmethoden en bijbehorende meetprotocollen te ontwikkelen, om de levensduur en het tribologisch gedrag van (gesmeerde) lager systemen te karakteriseren om ze te kunnen voorspellen. Het huidige project wordt benaderd met een toegepaste experimentele onderzoeksmethode en/of toegepast methodologisch ontwerp en analyse.

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website van TechForFuture(opent in nieuw tabblad).

Logo Regieorgaan SIA

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Aart Schoonderbeek, associate lector, Digital Business & Society

Dr.ir.Aart Schoonderbeek
a.schoonderbeek@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)