Weten wie en wat nodig is voor bewust mediagebruik van kinderen?
De leefomgeving van kinderen is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd met allerlei nieuwe media en technologieën. Daardoor hebben veel ouders en professionele medeopvoeders allerlei vragen. Wanneer zijn media nu goed of slecht en hoe kun je dat als opvoeder nu eigenlijk het best begeleiden? En hoe kun je als een professional kinderen of ouders optimaal met vragen over de media ondersteunen? Het lectoraat Jeugd & Media zoekt samen met de praktijk naar mogelijke antwoorden op zulke actuele vraagstukken.
Onze projecten
-
Symposium Wanna Media 2024!
Laat je tijdens dit symposium inspireren met de nieuwste inzichten voor gezond, veilig en kansrijk opgroeien met media
-
COLLELO
Een onderzoek om eenzaamheid onder mensen met een licht verstandelijke beperking te begrijpen en te verminderen.
-
DigAble
Een participatief onderzoek van media interventies en richtlijnen die aansluiten bij de capaciteiten en behoeften van neurodivergente jeugd.
Wij delen graag kennis: lees al onze publicaties
Onze lector en alle onderzoekers van het lectoraat Jeugd & Media publiceren met regelmaat over hun onderzoek. Hun publicaties zijn van grote waarde voor de maatschappelijke, economische ontwikkeling van Nederland. Publicaties worden met regelmaat gepubliceerd op basis van open access. Zo garanderen wij vrije toegang tot alle resultaten van en handvatten uit ons praktijkgericht onderzoek, zodat ook jij die informatie kunt (her)gebruiken.
Iene Miene Media : een review van het mediagebruik van kinderen tussen 0 en 6 jaar in Nederland sinds 2012
Parents’ Instrumental use of Media in Childrearing: Relationships with Confidence in Parenting, and Health and Conduct Problems in Children
Guiding Young Children’s Digital Media Use: SES-Differences in Mediation Concerns and Competence
Do (pre)adolescents mind about healthy media use: relationships with parental mediation, demographics and use of devices
Wie maakt de dienst uit in opvoeding en onderwijs? Over de kracht van de pedagogische relatie in gezin, onderwijs en jeugdhulp.
Meer weten?
Wat kunnen onze onderzoekers voor jou betekenen? Onderzoek dit samen met ons!
Neem contact op met Jacqueline Magré-Klavers.
- 088-469 86 53
- j.magre-klavers@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)
Neem ook een kijkje op onze LinkedIn-pagina(opent in nieuw tabblad)