Mensen die buiten op het gras zitten

Hbo Theologie

Deeltijd

Inspireert religie je? Bezig met zingevingsvraagstukken in de maatschappij? Nieuwsgierig naar wat anderen beweegt? Dan is de opleiding hbo Theologie (voorheen Godsdienst-Pastoraal Werk) wat jij zoekt!

In het kort

In deze hbo-Theologie-opleiding leer je met mensen werken en wat je voor ze kunt betekenen. Je onderzoekt daarbij de relatie tussen mens en cultuur, samenleving, geloof en zingeving. We gaan in op rituelen in de samenleving en de veelkleurigheid van levensbeschouwelijke en religieuze groepen en verschijnselen. Ook ethiek en filosofie komen aan bod.

Lees meer over de opleiding

Praktijkgericht

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op voortdurend onderzoek naar de beroepspraktijk van hbo-theologen. Die inhoud is ook gespreksonderwerp in overleggen met de verschillende werkvelden, zoals kerken, diaconale organisaties en zorginstellingen.

Lees meer over de praktijk

Snel op de Campus

Je kunt Windesheim goed bereiken met het openbaar vervoer en de auto. De Campus ligt vlakbij de A28. Het station in Zwolle ligt op 15 minuten loopafstand van de Campus.

Locatie

Lesdagen en studielast

Je volgt colleges op maandag van 13.30 tot 20.30 uur. Naast je baan ben je gemiddeld 30 uur per week bezig met de opleiding. Dit is inclusief colleges, zelfstudie en leerwerktaken.

Benieuwd? Loop een dagje mee!