Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Claudia van Orden, lector

  • Lector
Banner image
  1. Home(opent in nieuw tabblad) /
  2. Claudia van Orden

Foto Claudia van OrdenClaudia van Orden is lector Familiebedrijven bij hogeschool Windesheim sinds augustus 2023. Eerder was zij waarnemend lector en docent-onderzoeker bij de lectoraten Netwerken in een Circulaire Economie en Sociale Innovatie.

Volg Claudia op LinkedIn(opent in nieuw tabblad)

Onderzoeksfocus

In haar onderzoek richt zij zich vooral op stakeholders in het ondernemersecosysteem rondom familiebedrijven. Dit om beter te begrijpen hoe familiebedrijven hun maatschappelijke impact kunnen vergroten, in hun lokale gemeenschap, en ook breder. Hoe selecteren mkb-familiebedrijven bijvoorbeeld hun ketenpartners? En hoe kunnen ze zich profileren om voor anderen aantrekkelijke samenwerkingspartners te zijn? 

Opleiding

Claudia heeft psychologie en rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, en ze heeft een Master in Industrial Psychology behaald aan Hull University (VK). Ze is in 2000 gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, op basis van onderzoek dat ze uitvoerde in haar eerste baan bij TNO Human Factors in Soesterberg.

Onderzoekservaring

Na verschillende HR-gerelateerde functies te hebben vervuld bij TNO Management Consultants, GITP en de Hanzehogeschool Groningen werkt Claudia sinds 2016 weer als praktijkgericht onderzoeker. Ze heeft vooral aan onderzoeksprojecten voor en met sociale ondernemingen gewerkt, met name op het terrein van het meten/zichtbaar maken van maatschappelijke impact; sociaal inkopen en aanbesteden; en samenwerkingsvraagstukken tussen partners in het ondernemersecosysteem. Met kwalitatief onderzoek heeft ze bijgedragen aan de ontwikkeling van kennis en instrumentarium voor ondernemers. 

Haar expertise en ervaring zet ze nu in voor het Expertisecentrum Familiebedrijven, met als missie om juist déze categorie bedrijven te ondersteunen bij het vergroten van hun maatschappelijke impact. Samen met familiebedrijven, het onderwijs en andere stakeholders genereert het expertisecentrum oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk.

Lees meer over het Expertisecentrum Familiebedrijven