Wil jij talent straks optimaal inzetten?
Krijg jij zelf veel energie van het coachen van medewerkers en klanten in hun loopbaanontwikkeling? Wil je graag leren hoe je hen via personal branding en jobcrafting ondersteunt en begeleidt? In de post-hbo-opleiding Loopbaan- en talentcoaching in Zwolle leer je hoe je optimaal gebruikmaakt van talenten en hoe je zorgt voor bevlogen medewerkers. In een halfjaar tijd maak jij je de vaardigheden, kennis en attitudes eigen van de loopbaancoach.
Download de folder(opent in nieuw tabblad) Aanmelden proefles(opent in nieuw tabblad)
Wat ga je doen?
Je hebt 7 bijeenkomsten van 7 uur
Woensdag op onze campus in Zwolle
-
-
Zo zit jouw post-hbo in elkaar
De post-hbo-opleiding Loopbaan- en talentcoaching duurt 7 maanden. We werken met vaste groepen van maximaal 18 deelnemers. We gaan uit van gepersonaliseerd leren: je bouwt verder op de kennis en ervaring die je al in huis hebt.
Inhoud leergang
Je leert welke fasen en processen zich afspelen bij loopbaanvragen. En van alles over het begeleiden van vraagstukken over loopbaanontwikkeling, talentmanagement en bevlogenheid in organisaties. Zo ontdek je hoe je optimaal van talent gebruikmaakt, hoe je zorgt voor bevlogen medewerkers, en hoe je de medewerker activeert naar meer zelfsturing.
Blended learning: (digitale) thuisopdrachten en lesdagen
Je bepaalt zelf de momenten waarop je studeert. Het studierooster en de deadlines geven hierbij het ritme aan. Je maakt via de elektronische leeromgeving van Windesheim een eigen personal brand. Ook kun je tijdens de post-hbo in je eigen tijd coachingsvaardigheden oefenen met medecursisten.
Lesdagen
Je volgt 7 lesdagen op woensdag van 9.30 - 16.30 uur. En er zijn minimaal 2 intervisie-bijeenkomsten. De data zijn:
Start maart 2022 (deze groep zit vol)
- 16 maart
- 30 maart
- 13 april
- 18 mei
- 1 juni
- 22 juni
- 6 juli
- Certificaatuitreiking volgt
Start november 2022
- 2 november
- 23 november
- 14 december
- 18 januari 2023
- 15 februari
- 22 maart
- 19 april
- Certificaatuitreiking volgt
Docenten
De leergang Loopbaan- en talentcoaching wordt gegeven door Jeannette Vermeulen (kerndocent), Anton de Vries, Hugo Galama en externe gastdocenten.
Certificering
Na afloop van de leergang ben je competent als loopbaan- en talentcoach. Je hebt een portfolio opgebouwd waarmee je, als je aan de eisen van NOLOC voldoet, een registratie bij NOLOC(opent in nieuw tabblad) kunt aanvragen. Je ontvangt van Windesheim een post-hbo-certificaat.
Kwaliteitswaarborg NOBCO
De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)(opent in nieuw tabblad) heeft de leergang Loopbaan- en Talentcoaching beoordeeld en 48 PE-vignet-uren toegekend.
Doorlopende leerlijn
Deze opleiding maakt deel uit van een doorlopende leerlijn tot onafhankelijk professioneel coach. Deze leerlijn bestaat uit de Introductie Training Coaching (Nobco Foundation niveau), Leergang Loopbaan- en Talentcoaching, Teamcoaching, Opleiding tot Coach (Nobco Practitioners niveau) en verschillende, ook los te volgen, cursussen van het seniorcoach aanbod (Nobco seniorcoachniveau in voorbereiding). Elk onderdeel kun je los volgen (mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet), maar je kunt er ook voor kiezen de gehele leerlijn te doorlopen. Neem contact op met ltc@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad) voor advies over welk niveau het meest passend is bij jou.
-
Waarmee ga je aan de slag?
In 7 dagen behandelen we actuele thema’s zoals personal branding, talentmanagement, bevlogenheid en jobcrafting. Daarnaast begeleid je zelf drie loopbaantrajecten en heb je intervisie.
Lesprogramma
Dag 1: Kennismaken en personal branding
We staan stil bij de geschiedenis van werk, de fasering van loopbaancoaching en de rollen die je als loopbaancoach kunt hebben. Je leert over niveaus van veranderen en we maken een start met het ontwikkelen van je eigen personal brand.
Dag 2: Organisatiedynamieken, veranderkunde en verwerken van verlies
Op deze dag besteden we aandacht aan de invloed van alle veranderingen op het omgaan met talent en bevlogenheid. Hoe ga je als loopbaan- en talentcoach om met het verwerkingsproces van je klant? We gaan aan de slag met gesprekstechnieken en oefenen met een trainingsacteur.
Dag 3: Talenten en talentontwikkeling
We onderzoeken vragen als 'Wat is talent?' en 'Hoe herken je talent?' Wat staat je als talentcoach te doen om je klant zijn of haar talent tot bloei te laten komen?
Dag 4: Hoe word je een HELD?
Een HELD is een Hoog Energieke Leidingnemende Doener. We besteden aandacht aan het actief stimuleren van proactief gedrag. Want bevlogenheid komt het best tot zijn recht als je in staat bent tot zelfsturing. De tegenhanger is de burn-out. Welke tools zet je in als klanten problemen hebben met hun vitaliteit of energiemanagement?
Dag 5: Creativiteit en 'out of the box' binnen loopbanen
Wat is de kracht van associatie binnen een loopbaantraject? Kun je jouw talent via een symbool versterken en voor je laten werken? Je ervaart zelf een aantal creatieve werkvormen. Daarnaast kan deze associatietechniek helpen om een ander aspect van je personal brand te ontdekken of aan te scherpen.
Dag 6: Jobcrafting en netwerken
Je leert zelfsturing te vergroten met jobcrafting-technieken. Welke tools heb je nodig om de ander in beweging te krijgen? We besteden aandacht aan provocatie-interventies.
Dag 7: Afsluitende opdrachten presenterenAlle ervaringen worden gedeeld en je sluit de opleiding af met een presentatie van je personal story, je merk.Drie loopbaantrajecten begeleiden
Je begeleidt minimaal drie klanten met een loopbaanvraag. Je reflecteert op jouw eigen handelen door video-opnames te maken en deze terug te kijken. Tijdens de lesdagen is er ruimte om actief met elkaar gespreksvaardigheden te oefenen.
Intervisie
In 3 intervisiebijeenkomsten bespreek je met medestudenten je loopbaancoachingsvaardigheden en oefen je met elkaar.
-
Aanmelden voor de proefles
Wil jij ontdekken of de post-hbo Loopbaan- en talentcoaching iets voor jou is? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Je maakt kennis met onze docenten en proeft de sfeer.
Programma
In de proefles laat programmaleider Jeannette Vermeulen je in afwisselende werkvormen kennismaken met het principe van zelfsturing binnen loopbanen.
Voor wie?
De proefles is interessant voor professionals uit de profit en non-profit: leidinggevenden, hrm-adviseurs, managers, docenten, schooldirecteuren, trainers, coaches. Je hebt een opleiding op minimaal hbo-niveau en basiskennis van organisatiekunde en coachen.
Wanneer
De proefles vindt plaats op woensdag 14 september 2022 van 19.00 - 21.30 uur
Aanmelden en meer informatie
Aanmelden proefles(opent in nieuw tabblad)
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda Eckelboom via ltc@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)
-
Is de post-hbo iets voor jou?
Jij bent een manager, hr-functionaris, docent of (loopbaan)coach, en hebt te maken met vragen over de loopbaan, het managen van talenten, bevlogenheid en mobiliteit. Je kunt deze post-hbo volgen als je voldoet aan de volgende eisen:
- Je beschikt over aantoonbaar hbo-niveau
- Je hebt basiskennis van coachen, gesprekstechnieken en organisaties
- Je moet minimaal drie personen met een loopbaanvraag of werkgerelateerde vraag kunnen coachen
Een intakegesprek maakt deel uit van de toelating.
-
Zo zit jouw post-hbo in elkaar
Opleidingsvideo bekijken?
Docent Jeanette legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij Loopbaan- en Talentcoaching.
Dit voeg je toe op je cv
Jij hebt na het afronden van deze post-hbo meer kennis over organisaties en organisatiedynamiek. Je kunt medewerkers ondersteunen bij jobcrafting en talentmanagement. Je bent straks in staat om anderen te begeleiden in het onderzoeken en formuleren van hun eigen personal brand. Je hebt kennis over thema’s als vitaliteit, burn-out en werkstress. Ga aan de slag met:
- Loopbaancoaching
- Talentcoaching
- Personal brand ontwikkelen
- Jobcrafting
Wanneer kun je starten?
Zwolle | 2 november 2022 | Aanmelden |
STAP-budget
Deze opleiding komt in aanmerking voor het STAP-budget. Een vergoeding van maximaal € 1.000,- die je één keer per kalenderjaar kunt aanvragen via het UWV met een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit ontvang je van ons na je aanmelding. Start de opleiding al binnen 4 weken of betaalt je werkgever? Dan ontvang je het bewijs niet. Het STAP-budget is beperkt beschikbaar en verdeeld over 5 aanvraagperiodes per kalenderjaar.
Wat kost de post-hbo?
Je betaalt € 3.310,- voor de hele post-hbo*. Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.
* Deze kosten zijn op basis van een start in het studiejaar 2021/2022.
Wil je deze post-hbo-opleiding straks incompany aanbieden als bedrijf of instelling? Dat kan! Bel of mail Jeannette Vermeulen via het Windesheim Informatiecentrum.
Heb je nog vragen?
App, bel of mail ons via het contactformulier
We zijn er op werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur