Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Opleiding tot Coach

  • Deeltijd
  • € 6415,00
  • Post-hbo
  • September
  • Zwolle
  • 1 jaar
  • Registratiepunten: ja
Banner image

Is deze post-hbo echt iets voor jou?

Ontwikkel jezelf en meld je aan
Introductie

Welke stap zet jij met deze coaching opleiding?

Wil je leren hoe je op een professionele manier mensen coacht?  Hoe je verschillende coachingstechnieken en werkvormen effectief kunt inzetten en anderen echt in beweging brengt? Onze Opleiding tot Coach geeft je alle handvatten om je talenten (en die van anderen) optimaal te benutten. Je ontwikkelt je tot een professionele coach en weet op welke manier je jezelf kunt inzetten als instrument in het leren van de ander. De opleiding is erkend op post hbo-niveau. Met het diploma kun je je laten registreren bij de NOBCO én als Erkend Coach bij StiR.

Download folder(opent in nieuw tabblad)    Open avond

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen tijdens de Opleiding tot Coach?

De Opleiding tot Coach is een intensieve en gedegen opleiding van 11 maanden. Er zijn 13 lesdagen (dinsdag en woensdag) op onze campus in Zwolle, 2 begeleide groepsintervisies en 5 individuele coaching gesprekken. Tussen de lesdagen vinden onbegeleide studiegroep bijeenkomsten plaats. En omdat je coachen nu eenmaal niet uit een boekje leert, coach je gedurende de opleiding ook 5 coachees met een werk gerelateerde vraag. Al onze docenten zijn zeer ervaren trainers en coaches en geregistreerd bij verschillende beroepsverenigingen.

Opleidingsvideo

Opleidingsvideo bekijken?

Docent Nanja legt je in deze video precies uit wat je te wachten staat bij de de Opleiding tot Coach.

Bekijk hier de video (opent in nieuw tabblad)

Dit levert de post-hbo je op

Dit voegt de Opleiding tot Coach toe op je cv

Na afronding van de Opleiding tot Coach kun je op een professionele manier coaching geven. Je kunt methodisch werken en bent ook in staat een op de persoon afgestemd resultaatgericht ontwikkeltraject uit te voeren. Je betrekt hierbij de context en de belangen van de organisatie. Ook sluit je op een resultaatgerichte manier aan bij de vraagstelling van de gecoachte.

Wat betreft je eigen ontwikkeling als coach: je werkt in de hier-en-nu-situatie, kent je drijfveren en integreert je visie in handelen. En je geeft zelfstandig jouw eigen verdere professionele ontwikkeling als coach vorm.

Behaal een Microcredential

Deze post-hbo succesvol afgerond? Dan ontvang je naast het certificaat van Windesheim ook een Microcredential. Een pilot van Windesheim en 32 andere hogescholen en universiteiten in Nederland. Een Microcredential is een digitaal certificaat dat laat zien dat je een kort leertraject hebt gevolgd met erkende kwaliteitswaarde. Zo kun je flexibel leren met de garantie van kwaliteit. Alle deelnemende onderwijsinstellingen erkennen Microcredentials én ze worden landelijk geregistreerd. Handig, als je bijvoorbeeld vrijstellingen wilt aanvragen om door te leren.

Lees meer over de pilot Microcredentials
 

Startdata

Wanneer kun je starten?

Zwolle 10 september 2024 Aanmelden
Kosten

Wat kost de Opleiding tot Coach?

De kosten voor deze opleiding zijn € 6.415,- 

De prijs is inclusief koffie, thee en lunch tijdens de opleidingsdagen en lesmateriaal, studiebegeleiding, een proefassessment, 6 uur professionele intervisie op je coaching en beoordeling van je afstudeerportfolio. 

Wist je dat er meerdere opties bestaan om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal voor jou mogelijk is.

Alles over je financiering

Praktisch
Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

Systemisch coachen

Deeltijd, Cursus in Zwolle

Teaser image

Coachen op werk en zingeving

Deeltijd, Post-hbo

Teaser image

Coachen op stressreductie

Deeltijd, Cursus in Zwolle

Banner image
Mijn ervaring met de Opleiding tot Coach

"Vormgeving als middel gebruiken om mensen te coachen"

Melle Mijnhardt

Opleiding tot Coach