Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / CHANGE GEAR: Learning communities als innovatieversneller voor de logistieke sector

CHANGE GEAR: Learning communities als innovatieversneller voor de logistieke sector

  •   Leven Lang Ontwikkelen
  •   1 januari 2020 - 31 december 2021

We hebben een blauwdruk ontwikkeld voor het succesvol opzetten van leernetwerken door logistieke bedrijven om hun innovatievermogen te versterken.

  • Lectoraat: Leven Lang Ontwikkelen
  • Betrokken onderzoekers: Tijmen Schipper & Chiel van Dijk
  • Financier: NWO
  • Partners: NHL/Stenden, Universiteit van Maastricht, TNO, HAN, Rotra Logistics, Chain-Logistics en TLN.

Aanleiding

CHANGE GEAR richtte zich op het vergroten van innovatief vermogen van logistieke bedrijven in Nederland door het opzetten van leernetwerken. Deze leernetwerken, waarin bedrijven samenwerken met kennisinstellingen en beroepsverenigingen, worden gezien als een cruciale factor om de technologische ontwikkelingen bij te kunnen benen en de sector vooruit te helpen. Het doel van het project was om een blauwdruk te ontwikkelen voor het succesvol opzetten van deze leernetwerken, waardoor logistieke bedrijven hun innovatievermogen kunnen versterken.

Werkwijze

De logistieke sector heeft behoefte aan een flexibele mindset en wendbare werkwijzen om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen gaan. CHANGE GEAR onderzocht hoe werk-leernetwerken, oftewel learning communities, kunnen bijdragen aan deze dynamiek. Door een vergelijking te maken tussen bestaande praktijken en het ontwikkelen van een blauwdruk, wil het project een toolbox creëren met concrete stappen en instrumenten voor het effectief opzetten en door ontwikkelen van deze leernetwerken.

Publicaties

Van taal naar tool

Meer weten? 

Neem contact op met Tijmen Schipper.

Stuur Tijmen een mail(opent in nieuw tabblad)