Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Lectorenplatform Inzet van Technologie voor Gezondheid en Zorg (PIT)

Lectorenplatform Inzet van Technologie voor Gezondheid en Zorg (PIT)

  •   ICT-innovaties in de zorg
  •   1 april 2023 - 31 maart 2026

De mogelijkheden voor technologische innovaties voor gezondheid en zorg zijn veelbelovend. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality, Artificial Intelligence, beeldbellen, robotica en wearables. Daadwerkelijk gebruik ervan blijft helaas nog achter. 

Het lectorenplatform Inzet van Technologie voor Gezondheid en Zorg (PIT) wil daarom met praktijkgericht onderzoek bijdragen aan de implementatie van technologische innovaties in de dagelijkse praktijk met zorg- en welzijnsprofessionals en burgers.

Het platform bestaat uit een kern van 16 actieve lectoren van 11 verschillende hogescholen. Onze lector Marike Hettinga is voorzitter van het bestuur van 5 lectoren.  Daaromheen kent PIT een kring van lectoren, practoren, (docent)onderzoekers en diverse initiatieven en programma's met wie samengewerkt wordt en regelmatig activiteiten georganiseerd worden.

We borduren voort op wat de afgelopen jaren met PIT al hebben opgebouwd. De gestelde doelen voor deze programmaperiode zijn:

  • PIT is erbij en doet mee: vanuit een duidelijke thematische programmering brengen we partijen samen 
  • PIT en het werkveld innoveren samen: we verdiepen en verbreden de samenwerking met het werkveld 
  • PIT wordt gevonden en gezien: we vergroten onze zichtbaarheid en vindbaarheid

Samenwerken of meer weten?

PIT staat open voor deelname van andere lectoren en voor samenwerking met bedrijven, publieke instellingen en kennisinstellingen. Wil je aansluiten bij het platform? Of wil je weten wat PIT voor jou kan betekenen? Neem contact op met Sander Holterman (platformco√∂rdinator lectoraat ICT-innovaties in de Zorg): 088-469 9083 / s.holterman@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad).

Voor aankondigingen, actuele nieuwsberichten en meer: volg de LinkedIn-pagina van PIT(opent in nieuw tabblad)