Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Scania 4 - Production Zwolle, ROFA Productielijn: Voorspellen van storingen

Scania 4 - Production Zwolle, ROFA Productielijn: Voorspellen van storingen

  •   Digital Business & Society
  •   1 september 2021 - 31 augustus 2023

In dit project onderzoeken wij op basis van data hoe Scania storingen kan voorspellen voor de ROFA Productielijn om zo ‘predictive maintenance’ te faciliteren.

  • Lectoraat: Digital Business & Society
  • Soort onderzoek: Praktijkgericht
  • Penvoerder: lectoraat Ambient Intelligence van Saxion
  • Partners: Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, Scania Production Zwolle B.V
  • Mogelijk gemaakt door: TechForFuture

Aanleiding Scania 4

In dit project onderzoeken wij op basis van data hoe Scania storingen kan voorspellen voor de ROFA Productielijn om zo ‘predictive maintenance’ te faciliteren. Op basis van deze data wordt onderzoek gedaan naar mogelijke verbeteringen om de uptime van de productielijn te verhogen.

Het project is een vervolg op het onderzoeksproject: 'Scania ROFA Productielijn: van corrective- naar predictive maintenance'. De penvoerder van het project is het lectoraat Ambient Intelligence van Saxion(opent in nieuw tabblad). Vanuit onze programmalijn Industriele Automatisering & Robotica van Windesheim voeren wij als partner een deel van het project uit.

Doelstelling en uitvoering

Het doel van het onderzoek is om de huidige uptime van Scania van 98,2% te verhogen naar 99%. De daarvoor gekozen onderzoeksrichtingen zijn tweeledig en versterken elkaar. Als eerste onderzoeken we hoe (storings)data gebruikt kan worden voor het voorspellen van falen en daarmee  het reduceren van stilstand door preventief onderhoud. Als tweede voeren we een mechanische- en data-analyse uit van het functioneren van de carriers van de ROFA-lijn om daaruit faaloorzaken te identificeren.

Door de data en de analyses te koppelen verwachten we dat we tot aanpassingen van de productielijn kunnen komen en daardoor de uptime van de productielijn kunnen verbeteren.

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Logo Regieorgaan SIA

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Aart Schoonderbeek, associate lector Digital Business & Society
a.schoonderbeek@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)