Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie
Home(opent in nieuw tabblad) / Onderzoek(opent in nieuw tabblad) / Cobots voor High-Tech assemblage toepassingen (CHAT)

Cobots voor High-Tech assemblage toepassingen (CHAT)

  •   Digital Business & Society
  •   1 juni 2022 - 30 april 2024

In dit onderzoek ontwikkelen wij kennis rondom de vraag hoe bedrijven automatisering/cobots in kunnen zetten om tot een betere en consistentere kwaliteit van de producten te komen.

  • Lectoraat: Digital Business & Society
  • Soort onderzoek: praktijkgericht onderzoek 
  • Mogelijk gemaakt door: TechForFuture
  • Partners: VDL ETG Almelo

Aanleiding CHAT

CHAT staat voor Cobots voor High-Tech assemblage toepassingen. CHAT is het vervolg op eerdere cobot projecten binnen het lectoraat. In de voorgaande projecten lag de focus op toepassingen met cobots, waarbij handling en flexibele inzet belangrijke aspecten waren. Uit dit onderzoek bleek dat er nog de nodige vragen en uitdagingen zijn rondom assemblage. In het huidige project gaan we daarmee aan de slag. Daarnaast ligt de focus op het thema kwaliteitscontrole, om aangevoerde onderdelen te controleren en te bepalen of de taken correct zijn uitgevoerd.  

Doelstelling en uitvoering

Het doel van dit project is om kennis te ontwikkelen rondom het ontwerp én de inzet van systemen met cobots voor assemblagetaken en kwaliteitscontroletoepassingen. Dit draagt bij aan een hogere productkwaliteit (first-time-right). Daarmee ontwikkelen we generieke methoden en handreikingen die door een breed scala aan bedrijven ingezet kunnen worden.

TechForFuture

Dit project is een onderzoek van TechForFuture, Centre of Expertise HTSM Oost, een initiatief van Saxion en Windesheim. Lees meer informatie over het onderzoeksproject en het Centre of Expertise op de website(opent in nieuw tabblad) van TechForFuture.

Logo Regieorgaan SIA

Meer weten?

Neem contact op met Dr.ir.Mark Naves, onderzoeker Digital Business & Society
m.naves@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)