Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studentbegeleiding

  Studentbegeleiding

  Studeren doe je bij Windesheim niet alleen. Je krijgt bijvoorbeeld intensieve persoonlijke coaching van je studentbegeleider. En zijn er klachten of problemen die je studievoortgang belemmeren, dan kun je terecht bij de specialisten van het Studiesuccescentrum. Die begeleiding is aanvullend op de ondersteuning die je vanuit jouw opleiding krijgt.

  Studeer je al bij Windesheim en zoek je hulp en/of begeleiding? Kijk dan op Sharepoint(opent in nieuw tabblad).

  Overzicht studentbegeleiding

  Overzicht studentbegeleiding

  Loop je vast in je zoektocht naar een opleiding? Onze onafhankelijke studiekeuze- en loopbaancoaches van het Studiesuccescentrum (SSC) ondersteunen je hierbij.

  De switchcoördinator denkt graag met je mee over een passende oplossing wanneer je twijfelt over je opleiding. Bijvoorbeeld de overstap naar een andere studie. Bespreek je twijfels in elk geval zo snel mogelijk met je studentbegeleider (sb’er) en de switchcoördinator van je opleiding (zie SharePoint).

  Pas net begonnen met je opleiding? Bij Windesheim kun je in de eerste lesperiode van 10 weken direct switchen naar een andere opleiding binnen Windesheim.

  Lees hoe Dylan zijn switch heeft ervaren of hoe Switchcoördinator Juliette je kan begeleiden.

  Heb je persoonlijke problemen en heeft dit effect op je studie? Dan kun je terecht bij een van de studentenpsychologen. De studentenpsycholoog biedt kortdurende hulp bij psychische of sociaal-emotionele klachten en problemen die je studievoortgang belemmeren. Denk aan: somberheid, onzekerheid, angst, relationele problemen, eenzaamheid, assertiviteitsproblemen, faalangst, medisch onverklaarbare fysieke klachten, identiteitsvragen, overbelasting en eetproblemen. De studentpsychologen organiseren ook verschillende therapiegroepen.

  De studentenpsychologen zijn gebonden aan de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen en hebben een beroepsgeheim.

  Soms is het prettiger om even met een medestudent te sparren over issues waar je tegenaan loopt. Daarom staat er meteen een studentcoach voor je klaar. Deze oudejaarsstudent kun je zien als een buddy, iemand bij wie je voor én tijdens je studie terecht kunt.

  Heb je dyslexie, AD(H)D of autisme (ASS)? Is er sprake van psychische omstandigheden, een chronische ziekte en/of een lichamelijke beperking? Windesheim ondersteunt jou om zo optimaal mogelijk en succesvol te kunnen studeren!

  Wil jij studeren en ondernemen combineren? Hiervoor bieden we verschillende activiteiten en faciliteiten. Zo maak je niet alleen een succes van je studie, maar ook van je eigen bedrijf!

  Ben jij topsporter en wil je bij ons komen studeren? Met de topsportregeling van Windesheim haal je meer uit de combinatie topsport en studie!

  Studeren en kinderen, hoe combineer je dat? Windesheim helpt je graag hierbij!

  Zoek je bronnen van inspiratie en betrokkenheid? Heb je vragen over geloof, bijbel en kerk? Kom dan naar het studentenpastoraat. Het studentenpastoraat RE:LINK is er voor iedereen, ongeacht je godsdienstige of kerkelijke achtergrond en betrokkenheid. Je hoeft geen lid te worden en je kunt per activiteit meedoen.

  Is Nederlands niet je moedertaal? Dan kun je extra ondersteuning krijgen. Ook hebben we speciale begeleiding voor vluchtelingstudenten.

  Als je tijdens je studie het overzicht kwijt bent en/of de manier van werken op het hbo of op stage soms een uitdaging te veel is, dan kun je terecht bij het Ambulatorium. Studenten en docenten van de opleiding Psychomotorische Therapie (PMT) staan voor je klaar, zodat jij weer vol goede moed verder kunt. Er is een breed aanbod aan trainingen, van het ontwikkelen van presentatievaardigheden tot het goed leren omgaan met spanning en stress. 

  Er zijn geen kosten aan verbonden en er is geen wachtlijst.

  Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? En moet je daarom vaak thuis meehelpen of voor een familielid zorgen? Dan verleen jij mantelzorg.

  Op Windesheim zijn er drie vormen van ondersteuning mogelijk die voor mantelzorgers relevant kunnen zijn: mentale ondersteuning, regelingen voor het onderwijs en financiële ondersteuning. Maak een afspraak met de decaan om samen te bespreken wat er voor jou nodig en mogelijk is.

  Bij wie kun je terecht?

  Bij wie kun je terecht?

  Contact

  Studiesuccescentrum Almere

  Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Almere? Neem contact op met het Studiesuccescentrum:

  Studiesuccescentrum Zwolle

  Meer weten over begeleiding tijdens je studie bij Windesheim in Zwolle? Neem contact op met het Studiesuccescentrum:

  Hulp bij je studiekeuze nodig?

  "Je bent hier gekomen om te blijven, dus we laten je niet zomaar gaan"

  Juliette Korstanje

  Switchcoördinator