Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hogeschool Windesheim is de beste school voor studenten met een ondersteuningsbehoefte

  • 31 oktober 2023
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Nieuws(opent in nieuw tabblad) / Meest tevreden studenten die studeren met een ondersteuningsbehoefte, studeren bij hogeschool Windes

Windesheim scoort op alle thema’s het beste in haar categorie. Studenten zijn daarbij het meest tevreden over de voorzieningen om het studeren met een ondersteuningsbehoefte te faciliteren, de geboden toetsvoorzieningen en de informatie die zij ontvangen na een persoonlijk gesprek. Zij waarderen de betrokkenheid, het begrip en de begeleiding met alle mogelijkheden die er zijn. Een heel mooi compliment voor alle medewerkers die zich inspannen voor studenten die deze hulp goed kunnen gebruiken.

Uit het rapport(opent in nieuw tabblad) komt ook naar voren dat de informatievoorziening nog steeds ruimte biedt om te verbeteren. Zowel de informatie rondom het melden van behoefte aan ondersteuning, als de beschikbare digitale informatie. Ook vanuit Windesheim blijven we ons hierin ontwikkelen.

Best scorende onderwijsinstellingen

Onder de grote hogescholen zijn de studenten van Hogeschool Windesheim het meest tevreden. HAS green academy en Hogeschool Van Hall Larenstein scoren hoog onder de middelgrote hogescholen. Bij de kleine hogescholen zijn de studenten van Driestar educatief, Pedagogische Hogeschool de Kempel en Stichting Hogeschool Viaa het meest tevreden. Universiteit voor de Humanistiek, Universiteit Twente, Wageningen University en Radboud Universiteit Nijmegen scoren als universiteit het hoogste.

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Het rapport is gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023. ECIO analyseerde de antwoorden uit de NSE 2023 van studenten met een ondersteuningsbehoefte. Binnen de NSE wordt met een aparte module hier aandacht aan besteed.

Delen via:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Stel ze aan de Newsroom via newsroom@windesheim.nl(opent in nieuw tabblad)

Laatste nieuws

Teaser image

‘Lezen moet iets leuk zijn en niet iets dat moet’

19 juni 2024
Teaser image

Samenwerking met KWF voor professionaliseren ervaringsdeskundigheid

18 juni 2024
Teaser image

Nieuwe cursus leidt op tot bruggenbouwer in kunst en cultuur

13 juni 2024
Teaser image

Meer kansen voor Flevolandse jongeren in onderwijs en opvoeding

6 juni 2024
Teaser image

‘Ik hoop op mijn tachtigste mijn propedeuse te halen’

30 mei 2024