Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren en kinderen

Banner image

Studeren en kinderen, hoe combineer je dat?

Voordat je de spannende stap zet om te gaan studeren, is het belangrijk om te overwegen hoe je dit combineert met het ouderschap. Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen! Denk na over zaken zoals je tijdsindeling, financiën, kinderopvang en eventuele andere ondersteuning die je kunt gebruiken. 

Windesheim biedt verschillende opleidingsvormen. Er zijn deeltijd- en duale varianten beschikbaar. Vraag vooraf welke opties beschikbaar zijn en welke het beste aansluit bij jouw situatie.

Voorzieningen

Voorzieningen

We bieden verschillende voorzieningen om jou te ondersteunen. Ontdek hieronder wat we beschikbaar hebben.

Financiën

Financiën

Welke financiële voorzieningen zijn er?

Tips

Tips

Belangrijke regels en reglementen

Studenten die door persoonlijke omstandigheden nog niet hebben kunnen voldoen aan het Studieadvies voor de propedeuse, kunnen uitstel van het studieadvies aanvragen. Dat geldt ook voor studenten die zich tijdelijk uitgeschreven hebben tijdens de propedeuse vanwege zwangerschap, ziekte of omstandigheden. De aanvraag van dit uitstel verloopt via de examencommissie van de betreffende opleiding. De decaan kan adviseren hoe en wanneer dit traject in gang wordt gezet.

Het is mogelijk om je tijdens je studie tijdelijk uit te schrijven als studeren voor een bepaalde periode niet haalbaar is. Opnieuw inschrijven kan dan alleen per 1 september van het volgende studiejaar (of per 1 februari bij een beperkt aantal deeltijdvarianten). Als je je via de studentendecaan uitschrijft wegens ziekte, zwangerschap of bijzondere omstandigheden is het mogelijk om óók op een ander moment dan 1 september opnieuw in te schrijven (of per 1 februari voor een deeltijdvariant).

Contact

Student Support Centrum Almere