Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Studeren en topsport

Banner image

Combineer je studie met topsport

Combineer bij Windesheim succesvol je topsport en studie. Dankzij de Topsportregeling haal je als topsporter het beste uit beide carrières.

Er wordt rekening gehouden met jouw ambities. Zo kan je les- en tentamenrooster worden aangepast op jouw trainingen en wedstrijden. Check op deze pagina of je in aanmerking komt voor de Topsportregeling en welke faciliteiten er zijn.

Voorwaarden

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor de topsportregeling als je voldoet aan de onderstaande criteria:

Voordelen

Voordelen Topsportregeling

De Topsportregeling biedt jou de mogelijkheid om je topsport en studie zo goed en effectief mogelijk op elkaar af te stemmen door het aanbieden van onderstaande voorzieningen en faciliteiten.

Aanvragen Topsportregeling

Topsportregeling aanvragen

Je kunt je aanmelden via het Aanvraagformulier Topsportregeling(opent in nieuw tabblad). Wij nemen daarna contact met je op.

Als je een NOC*NSF-status hebt, dan checkt de topsportcoördinator van Windesheim je opgegeven status in de portal van NOC*NSF.

Heb je geen NOC*NSF-status? Dan beoordeelt de topsportcoördinator van Windesheim op basis van de gestelde criteria of je in aanmerking komt voor de Topsportregeling. Voldoe je aan de criteria, dan krijg je een Topsportverklaring als bewijs. Deze is één studiejaar geldig.

Intakegesprek

Als je aanvraag wordt goedgekeurd nodigen we je uit voor een intakegesprek. Dit gesprek is met de topsportcoördinator van Windesheim en de contactpersoon van je opleiding.

Tijdens het intakegesprek wordt jouw sportprogramma naast je studieprogramma gelegd. Zo bekijken we samen of eventuele voorzieningen en/of aanpassingen in je studieprogramma nodig zijn om topsport en studie succesvol te kunnen combineren.

Er wordt een topsportadviesverslag van de eventuele voorzieningen en/of aanpassingen gemaakt. De contactpersoon laat je weten of je hiervoor een verzoek moet indienen bij de examencommissie.

Studiekeuze

Een studie kiezen als topsporter

Als topsporter sta je voor een belangrijke beslissing: het kiezen van een opleiding. Deze keuze vereist meer overwegingen dan voor de gemiddelde student. We beschrijven in dit stappenplan waar je op moet letten om tot een weloverwogen keuze te komen.

Contact
Ervaringen

Ervaringen van studenten

Teaser image

"Ik hoef niet te kiezen tussen mijn sport en studie"

Teaser image

"Discipline, doorpakken en communiceren"

Teaser image

"Ik ben heel blij dat e-sport op dit niveau erkend wordt"

Teaser image

"Lekker dichtbij én goede faciliteiten voor topsporters"