Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Begeleiding anderstaligen

Banner image

Studeren kan uitdagend zijn als Nederlands niet je moedertaal is. Windesheim helpt je graag verder.

We bieden de volgende mogelijkheden:

  • Taalondersteuning tijdens je studie, bijvoorbeeld bij het schrijven of spreken in het Nederlands.
  • Voordat je met een hbo-opleiding begint, kun je een NT2 Schakeljaar doen.
  • Als vluchtelingstudent kun je ondersteuning krijgen bij taal, cultuur en praktische zaken.
Taalondersteuning

Taalondersteuning

Het Student Support Centrum helpt je tijdens je studie als je Nederlands lastig vindt. Je kunt bijvoorbeeld feedback krijgen op je verslagen en scriptie. Of bij ons oefenen op je uitspraak. Daarnaast begeleiden we bij het omgaan met cultuurverschillen die je tegenkomt op een Nederlandse hogeschool.

Je kunt je aanmelden via het Student Support Centrum. Dit kan op elk moment tijdens je studie. Op eigen initiatief, maar ook op advies van je studentbegeleider of decaan. Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek om te bepalen waar je problemen precies liggen. Na de intake volgt een begeleidingstraject van een aantal individuele lessen.

NT2 Schakeljaar

NT2 Taalschakeljaar

Het Taalschakeljaar bereid je voor op een hbo-opleiding. Tijdens dit schakeljaar kun je alvast wennen aan het Nederlandse onderwijs. Je krijgt vakken als wiskunde, Engels en studievaardigheden. En je volgt vakken die aansluiten op je toekomstige opleiding.

Als je hieraan wil deelnemen, moet je een diploma hebben waarmee je naar het hbo kunt. Dit diploma moet vergelijkbaar zijn met het Nederlandse havo-, vwo- of mbo4-diploma. Daarnaast heb je basiskennis van de Nederlandse taal (dat is minimaal niveau B1).

Lees meer over het Taalschakeljaar NT2

Vluchtelingstudent

Vluchtelingstudenten

Wij hebben gemerkt dat vluchtelingstudenten niet alleen moeite hebben met taal en cultuur, maar vaak ook met praktische en psychologische zaken. De ervaren coaches van de afdeling NT2 zijn er om te helpen. Je kunt hen vragen stellen over taal en gevoelens, maar ook over zaken zoals het aanvragen van een DUO-lening of het kiezen van een opleiding. Neem contact met hen op via het Student Support Centrum.

Contact

Student Support Centrum Almere

Meer weten over begeleiding bij Windesheim in Almere? Neem contact op met het Student Support Centrum:

Student Support Centrum Zwolle

Meer weten over begeleiding in Zwolle? Neem contact op met het Student Support Centrum: