Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Het mooiste om te horen als studentcoach is dat je niet meer nodig bent

Leander Derkse Over medestudenten helpen als studentcoach
Banner image

Ik ben Leander en ik ben zowel student als studentcoach. Ik heb een passie voor films, series, muziek, games, wandelen en hiken. Maar ik ben ook graag met een ander bezig en doe daarom de opleiding Social Work. Ik laat me altijd leiden door mijn gevoel. Zo kan ik serieus zijn, maar ook heel gek doen. Wordt er in de Albert Heijn goede muziek gedraaid, dan zie je mij dansen!

Studentcoaching

Mijn eerste studiejaar heb ik destijds goed afgerond door gestructureerd te werken. Maar ik heb ook veel geëxperimenteerd met leervaardigheden. Omdat de jongvolwassene mijn favoriete doelgroep is om me in te verdiepen, leek het me erg leuk om eerstejaarsstudenten te ondersteunen.

Als studentcoach zit ik wekelijks of vaker met een coachee (een eerstejaarsstudent). Ik help ze met allerlei studiegerelateerde vragen. Denk aan: hoe maak je een planning én hoe hou je je er aan, wat zijn effectieve studiemethoden, hoe ga je gedisciplineerd en overzichtelijk te werk.

Student Support Centrum

Tijdens een gesprek met een van mijn coachees kwamen we er samen achter dat diegene faalangst had. Ik heb de student doorverwezen naar het Student Support Centrum waar ze een faalangsttraining aanbieden. Toen diegene hier eenmaal aan was begonnen, was ik niet meer nodig. Dat is het mooiste om te horen! Het klinkt misschien een beetje gek, maar dat is uiteindelijk het doel van een studentcoach.

Niks te verliezen, maar heel veel te winnen

Heb je het gevoel dat je extra hulp kunt gebruiken bij het studeren? Dan kun je een studentcoach inschakelen. Ik zou er niet te lang over twijfelen, maar het gewoon doen. Want elke week dat een coach je kan helpen, is er weer één. Je zit nergens aan vast. Het is kosteloos en je kan wanneer je wilt het traject beëindigen. Je hebt dus niks te verliezen, maar heel veel te winnen!

Meer informatie over studentbegeleiding