verpleegkunde

Inhoud cursus

Tijdens de cursus werk je aan opdrachten, die direct met de palliatieve zorg te maken hebben. Je maakt gebruik van eigen ingebrachte casuïstiek. Er wordt bij de toetsing van de cursus onderscheid gemaakt tussen verpleegkundigen met een MBOV- en HBOV-diploma.

Direct profiteren van nieuwe kennis

Vrouw leunt op balie en lachtVooraf aan de cursus maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin je aangeeft waarop je tijdens de cursus de nadruk wilt leggen. Je brengt eigen casuïstiek in die je met medecursisten bespreekt volgens een gestructureerde methodiek, met de bedoeling deze methodiek ook in jouw werksituatie te gebruiken. Door samen jouw casus te bespreken en op te lossen kan het hele team van deze deskundigheidsbevordering profiteren.

Docenten

Tijdens de cursusdagen word je begeleid door een cursusleider die zorgt voor een goede verbinding tussen voorbereiding, cursusdagen en verwerkingsopdrachten. 

Combinatie e-learning en persoonlijk contact

Persoonlijk contact met je docent combineer je tijdens deze cursus met e-learning. Denk bij e-learning bijvoorbeeld aan het maken van toetsen op de computer. Ook plaats je gemaakte opdrachten in een digitaal portfolio en geef je feedback op producten van medecursisten.

Bundeling van expertise

Binnen het onderzoeksthema Gezondheid en Welzijn doen wij veel onderzoek naar ouderenzorg. Bundeling van kennis en ervaring uit onderzoek en praktijk zorgt ervoor dat de inhoud van de cursus actueel en effectief is. Bovendien ontwikkelen we veel cursussen in samenwerking met opdrachtgevers. De cursus Palliatieve zorg voor ervaren verpleegkundigen wordt gegeven in samenwerking met Lubke van 't Hulde Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Projectleider Lubke van 't Hul

Lubke van ’t Hul is BIG-geregistreerd verpleegkundige en MSc Gezondheidswetenschappen. Ze heeft gewerkt als wijkverpleegkundige en stafverpleegkundige in de wijkverpleging en is sinds 1998 verbonden aan Verpleegkunde van Windesheim. Haar aandachtsgebieden zijn: zorg aan chronisch zieken, palliatieve zorg, preventie in de zorg, organisatie van zorg en klinisch redeneren.

Afronding van de cursus

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. De toetsing is verschillend voor de MBO- verpleegkundige en de HBO- verpleegkundige. De cursus is geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden voor 49 punten.