Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Toelating Verpleegkunde in Almere (voltijd)

Banner image
Starten na havo, vwo of mbo

Check of je mag starten

Wat leuk dat je interesse hebt in de opleiding Verpleegkunde in Almere! Maar mag je starten? Als je een mbo-, havo- of vwo-diploma én het juiste profiel op zak hebt, kun je meestal starten met de studie van je keuze. Voldoe je hier niet aan? Een deficiëntietoets of 21+ toets kan uitkomst bieden. Lees hier alles over de toelatingseisen van deze opleiding.

Deficiëntietoets en 21+

Deficiëntietoets

Heb je een ander profiel dan waar deze opleiding om vraagt? Dat betekent niet dat je deze niet kunt volgen, maar dat we eerst moeten kijken of je kennis up-to-date is. Dat doe je met een deficiëntietoets. Hierdoor zijn wij én jij er straks zeker van dat je deze studie met succes kunt volgen.

Lees meer over de deficiëntietoets

21+ toets

Mis je de juiste vooropleiding, maar ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je met het 21+ toelatingsonderzoek alsnog toegelaten worden. De toets is voor al onze opleidingen hetzelfde: een capaciteitentest, en taaltoetsen Nederlands en Engels.

Lees meer over de 21+ toets

Buitenlands diploma

Buitenlands diploma

Heb je je vooropleiding niet in Nederland gevolgd, maar in het buitenland? Prima! Geen enkel probleem als je diploma hetzelfde niveau heeft als een havo-, vwo- of mbo-diploma. Onze Studentenadministratie checkt of jouw diploma hieraan voldoet. Dat je goed Nederlands spreekt en verstaat is ook belangrijk om succesvol te studeren: stuur daarom ook een NT 2-certificaat (programma 2) mee met je diploma of neem deel aan ons taalonderzoek.

Checklist buitenlands diploma