Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Bijscholing Produceren, Installeren en Energie (PIE)

  • Deeltijd
  • Cursus
  • 18 maanden
Banner image

Is deze cursus echt iets voor jou?

Meld je aan voor een intake-maatwerkgesprek
Home(opent in nieuw tabblad) / Opleidingen(opent in nieuw tabblad) / Bijscholing Produceren Installeren en Energie (PIE)
Introductie

Wat leer jij straks bij in deze cursus?

Sinds augustus 2016 wordt er in het vmbo gewerkt met beroepsgerichte profielen. Een van deze profielen is Produceren, Installeren en Energie (PIE). Na dit traject mag jij lesgeven binnen dit profiel. Dus ben jij docent in het vmbo en wil je je bevoegdheid halen om jouw enthousiasme voor techniek over te dragen aan vmbo-leerlingen? Volg dan het professionaliseringstraject in Zwolle. Je doet de juiste kennis en praktijkvaardigheden op in de drie modules elektrotechniek, installatietechniek en metaaltechniek.

Dit maatwerktraject start jaarlijks in september en februari.

Download folder(opent in nieuw tabblad)   Open avond Zwolle

Inhoud en lesdagen

Wat ga je doen?

20 weken per module, tussen 12.30 tot 22.30 uur
Donderdagmiddag en -avond on campus in Zwolle

Dit levert de cursus je op

Dit voeg je toe op je cv

Met de drie modules professionaliseer je jezelf en doe je dé nodige expertise op waarmee je straks boven de stof komt te staan, zowel vakinhoudelijk als vakdidactisch. Je weet hoe je je kennis aan vmbo-leerlingen overdraagt en hoe je zorgdraagt voor een veilige leersetting voor het werken met materialen, machines en gereedschappen. En met het didactische gereedschap dat je in het traject opdoet weet jij hoe je het leerproces moet begeleiden. Na het behalen van een losse module ontvang je een deelcertificaat van ons. Heb je alle drie de modules succesvol afgerond? Gefeliciteerd! Dan ontvang je van ons het eindcertificaat. Je bent nu bevoegd om les te mogen geven binnen het vmbo-profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE).

Startdata

Wanneer kun je starten?

Is deze cursus je op het lijf geschreven? De cursus 'Bijscholing Produceren, Installeren en Energie (PIE)' start in september én februari. Meld je aan via professionaliseringBE@windesheim.nl.

 

Kosten
Student leunt tegen trapleuning

Wat kost de cursus?

De kosten zijn per module verschillend. De volgende kosten zijn inclusief boeken en materiaalkosten: installatietechniek €5.995,00, elektrotechniek €5.995,00 en metaaltechniek €5.995,00. 

En wist je al dat de Rijksoverheid korte vo-scholingstrajecten soms 100% vergoedt? Lees meer(opent in nieuw tabblad) op de site van DUO. Daarnaast bestaan er meerdere opties om je studie (deels) te bekostigen? Denk aan subsidies, je werkgever die een bijdrage levert of het aanvragen van een beurs. Check wat er zoal mogelijk is.

Alles over je financiering

Incompany

Naast het traject voor de individuele leraar kun je dit scholingstraject (gedeeltelijk) ook volgen via incompany op de eigen school, vanaf 8 deelnemers. We bespreken graag welke wensen je hebt en hoe wij jouw school kunnen helpen een groep docenten bevoegd te krijgen. Neem contact op met Jurrian Bijsterbosch, Accountmanager Educatie.

Praktisch
Ook interessant

Deze cursussen en opleidingen al gezien?

Teaser image

Dienstverlening en Producten (D&P)

Deeltijd, Cursus in Zwolle

Teaser image

Media, Vormgeving en ICT (MVI)

Deeltijd, Cursus

Teaser image

Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs in Zwolle (Associate degree, deeltijd)

Deeltijd, Associate degree