Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hier houden ze rekening met mijn ambitie als topsporter

Imke Lamsma Over topsport naast je studie
Banner image

Ik ben Imke en ik studeer Bedrijfskunde. Naast mijn studie doe ik aan topsport: endurance. Gelukkig hoef ik niet te kiezen tussen mijn sport of studie, maar kan ik mede dankzij de topsportregeling beide doen!

Samen met mijn paarden op reis

Ik vergelijk endurance altijd met marathonlopen maar dan te paard. De wedstrijden lopen op tot maximaal 160 kilometer op een dag, waarbij je de hele dag samen met je paard onderweg bent door de natuur. Omdat de sport in Nederland niet heel bekend is, reis ik met mijn ouders en paarden de hele wereld over om aan wedstrijden mee te doen. Wat is er nou mooier dan het kunnen combineren van je sport, reizen en samenzijn met je familie? Voor mij niets!

Een school die rekening houdt met mijn ambitie

Om mijn sport en mijn studie Bedrijfskunde met elkaar te kunnen combineren, ben ik op zoek gegaan naar een school die rekening houdt met mijn ambitie als topsporter. Ik ben elke dag wel bezig met het trainen en verzorgen van de paarden, en ga regelmatig een tijdje naar het buitenland voor wedstrijden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Windesheim, omdat deze hogeschool een topsportregeling heeft.

Wanneer ik bijvoorbeeld tijdens de tentamenweek een wedstrijd heb, kan ik mijn tentamens verplaatsen. De meeste docenten van Windesheim zijn enorm enthousiast en behulpzaam. Heb je een les gemist, dan willen ze je best wat materiaal doorsturen via de mail. Topsporters op Windesheim mogen daarnaast ook gebruikmaken van faciliteiten zoals de sportschool op de campus, krijgen de mogelijkheid om lessen te verplaatsen of hun lesjaar te verspreiden over een langere tijd, en krijgen de kans om een topsportbeurs te ontvangen. Ik ben heel erg blij dat ik niet hoef te kiezen tussen mijn sport en mijn studie, maar dat ik die twee juist kan combineren.

Meer over de topsportregeling

Student Imke Lamsma doet topsport